Како се храни будући краљ: Омиљена јела спрема му Кејт, a ево шта је строго забрањено

Г.С.
Како се храни будући краљ: Омиљена јела спрема му Кејт, a ево шта је строго забрањено

Принц Вилијам, будући краљ и његова супруга Кејт Мидлтон међу омиљенијим су члановима краљевске породице.

Увијек софистициран и спреман за разговор, Вилијам је тако неколико пута открио која су његова омиљена јела те како највише ужива у домаћим оброцима која за њега спрема Кејт.

Иако им је се укуси разликују, па принцеза често бира зачињену храну и пуно поврћа, будући краљ љубитељ је традиције па му је омиљено јело традиционално печено пиле, а Кејт наводно има и свој рецепт будући да је познато да је врсна кухарица.

И док његова супруга дан започиње зобеном кашом која је богата протеинима и угљикохидратима који јој дају енергију за цијели дан те домаћи смути који справља од кеља, салате, спирулине и боровнице, Вилијам је велики љубитељ традиционалног и обилног "енглеског доручка" који варира с обзиром на регије гдје се послужује а укључује пржена јаја и сланину, печене свињске кобасице, парадајз и гљиве те неизоставни грах. Будући да садржи много пржене и печене хране, Британци овај доручак зову и "fru-up".

- Знам направити добар доручак, јаја, сланину и кобасице, а на одмет нису ни домаћи кексићи који увијек брзо нестану у нашем дому- рекао је недавно принц Вилијам.

Кејт за ручак бира храну богату антиоксидансима па често бира сирове намирнице, а једно од омиљенијих јела јој је салата од лубенице с авокадом, луком, краставцем и фета сиром. Иако није вегетаријанка, често бира јела богата поврћем, а посебно ужива у кариу од леће и повртним ражњићима. Такође, дијеле и заједничку љубав према сушију.

Познато је како Вилијам у младости највише уживао у "mac and cheesey " односно тјестенини са сиром и пилетини, но сада са супругом ужива у јелима од поврћа, посебно вегетаријански кебаб и лећу с каријем коју су пробали за вријеме посјета Индији.

Вилијам је велики љубитељ слатког. Омиљена торта му је чоколадна, коју је често јео у друштву своје баке, покојне краљице Елизабете. Између слојева чоколаде налазе се кекси, а управо је ову торту одабрао и за своје вјенчање 2011. године.

Кроз дан принц често бира "снек" односно грицкалице, а омиљене су му кокице које често подијели са својом супругом Кејт која такође воли воће и поврће гоји бобице које јачају имунитет.

Као што је већ споменуто, бирају нешто обилније вечере које Кате често спрема сама, а често јој се придруже и дјеца. Још једно јело коју сви у обитељи принца Вилијама обожавају јест пица. Кате ужива у правлјену пице, а тад користи тијесто које сама замијеси.

-Помогну ми Џорџ и Шарлот. Они воле радити тијесто јер могу ‘запрљати’ руке брашном- рекла је једном приликом принцеза.

Бивши краљевски кувар открио је како им је забрањено јести ризичну храну међу којом су и шкољке јер врло лако могу проузрочити тровање, слабо печено месо, а намирница која никада није на менију је бијели лук.

Принц је одувијек био активан, бавио се бројним спортовима попут фудбала, кошарке, трчања и ватерпола. Како би у миру могао уживати у вјежбању, краљевски пар у својој кући има приватну теретану у којој вјежба Кејт Мидлетон, али и њена сестра Пипа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана