Како данас изгледа чувена Есмералда: Одала се пороцима и повукла на врхунцу популарности (ФОТО)

ГС
Foto: Принтскрин

Мексичка глумица Летиција Калдерон дубоко се урезала у памћење многобројних људи које су крајем 90-их посвећено сједели испред телевизијских екрана и пратили расплет љубави Есмералде и Хосеа Арманда.

Генерације које су 90-их сједиле испред телевизијских екрана са сетом се присјећају данас култне теленовеле "Есмералда" у којој је насловну улогу играла мексичка глумица Летиција Калдерон (56).

Тада 26-годишња Летиција освојила је срца публике у улози слијепе дјевојке одрасле у шумској колиби коју је при порођају старица замијенила са својим сином јер је газда желио мушко дијете. Ову дјецу годинама касније судбина поновно спаја, овај пут као одрасле људе, те се између њих рађа романса.

Колико се те 1997. године ова серија помно пратила свједочи информација да су се гледаоци молили за Есмералду, а они најзагриженији фанови плаћали и мису.

Тешко се носила са славом

Ова улога Калдерон је донијела свјетску славу с којом се тешко носила. Наиме, Летиција је у једном интервју признала како, за разлику од лика Есмералде, није увијек правила праве потезе у животу и открила је да је прошла кроз пакао дроге.

Док је била на врхунцу славе, почела је да се дрогира и узимала је кокаин све до тренутка када јој је пријатељица од предозирања преминула на рукама.  

- Тада сам одлучила да морам да престанем и пријавила сам се на одвикавање - отворено је проговорила о борби са личним демонима.

Ни у љубавном животу јој нису цвјетале руже

Иза себе има два брака. Први пут се удала 1997. за Марка Лопеза, али њихов брак није потрајао те су се развели након двије године. Три године касније Летиција се поновно удаје, овај пут за адвоката Хуана Колада, с којим је добила синове близанце, Луцијана и Карлоса.

Међутим, и на том подручју је била приморана на животну борбу кад је 2005. сазнала да Луцијан болује од Дауновог синдрома.

Тим поводом свом сину је посветила и књигу симболичног наслова 'Анђео у мом животу'.

Што се тиче каријере, популарност Есмералде се никад није поновила, а 2012. је чак одлучила да се повуче с телевизијских екрана и три године живјела је повучено са синовима.

Почетком 2015. прихватила је улогу у једној теленовели и изненадила је обожаватеље колико се промијенила током година.

Данас је поновно активна у свијету телевизијске глуме, а обожаватељи могу да је гледају у серији "Mi amor sin tiempo" која је с приказивањем почела ове године.

Летиција глуми и у Нетфликсовој серији "The Surrogacy".

Такође, данас Летиција живи потпуно другачијим животом у односу на турбулентне дане с врхунца њене каријере. Пороке је замијенила миром и бригом о породици, коју често дијели на својим друштвеним мрежама, пише Б92.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана