Кад најбогатија жена жени сина: Милион ружа за сватове, златан под за младенце

Агенције
Кад најбогатија жена жени сина: Милион ружа за сватове, златан под за младенце

Њено богатство процjењује се на две милијарде долара. Сада је оженила сина и приказала како раскош изгледа у пуном сјају. Фолорунсхо Алакија била је домаћица на свадби сина Фоларина. Званице су биле - без текста.

Фоларино је оженио иранску љепотицу Назанин Јафарин. Свадба је приређена у палати Бленхеим у Оксфордширу, а процјењује се да је на вјенчање потрошено шест милиона долара.

За почетак сала је била украшена са милион бијелих ружа, раскошна торта је такође била украшена стотинама украсних бијелих цвјетова.

Госте је забављао Робин Тике, који је за наступ добио око 200.000 долара.

Врло упечатљиво било је и то што је под по коме су ходали младенци био од мермера са златном гравуром почетних слова младог брачног пара.

Дарежљива свекрва за ово је издвојила око 250.000 долара.

Гости који су стигли са свих страна свијета, а којима је пут био плаћен, уживали су у најукуснијим јелима, на менију су били тартуфи, пачја јаја, јестиво цвијеће, најфинији шампањац...

Фолорунсхо Алакија је богатство стекла на нафтним пољима, а "Форбс" ју је прогласио 14. најбогатијом женом у Африци и најбогатијом женом у Нигерији.

Њен син је већ био у браку и има ћерку, али му је супруга преминула од рака прије шест година. Садашња млада је из угледне породице једног успјешног бизнисмена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана