Кад год дошла, Мадона није добродошла

Aгенције
Кад год дошла, Мадона није добродошла

Млади пољски католици оптужили су поп звијезду Мадону да својим концертом 1. августа на Народном стадиону у Варшави долази да им поквари национални празник када се обиљежава годишњица Варшавског устанка у Другом свјетском рату.

Преко католичког портала и посебног сајта интернета они су позвали Пољаке да протестима спријече наступ поп звијезде из САД, а градске власти да га онемогуће.

"Мадона као аутор на разне начине напада католичку веру. Током концерата вријеђа Исуса, пали крст, ставља на главу круну од трња. Уз то, пропагира хомосексуалност, опсцено се љуби на сцени са женама а промовише и порнографију показивањем увриједљивих гестова и поза", написали су млади вјерници на католичким порталима.

Који год датум контроверзна америчка звијезда одабере за концерт у Пољској, изазива протесте тамошњих конзервативних католичких кругова. Када је Мадона пјевала Пољацима 15. јула 2009. године млади католици и конзерватицни католички кругови оптужили су је да је дошла намјерно да се руга вјери Пољака на црквени празник Успења пресвете Богородице.

"Одајмо пошту преживјелим и погинулим учесницима Варшавског устанка. Не дозволимо јој да оскрнави оно што је за нас свето. Овај протест је наша морална обавеза", наводи се у новом апелу младих католика којем се за кратко вријеме придружило 13.000 људи.

И градске власти и организатори Мадонине љетње турнеје по европским градовима одбацили су оптужбе да је 1. август намјерно одабран за термин.

"Чисто сумњам да Мадона уопште зна да је постојао некакав Варшавски устанак. Датум није одабран са неком намјером, већ је то једноставно средина седмице, а Пољска није у првом плану за концерте свјетских звијезда таквог формата. Концерти викендом резервисани су за највеће градове на свијету ", казао је музички критичар Пјотр Мец.

"Стигли су нам мејлови са протестима. Не можемо да забранимо наступ Мадоне ако су ријешена сва питања везана за безбједност такве манифестације. Ако неко неће концерт Мадоне, једноставно нека на њега не иде", рекао је портпарол Варшаве Бартош Милчарчик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана