Ју група одушевили публику

Драгана Келеч
Ју група одушевили публику

БAЊAЛУКA - Сви који су посјетили тврђаву Кастел у Бањалуци у петак или суботу имали су прилику да уживају у наступима најзвучнијих имена стенд-ап комедије из региона, те звуцима легендарних рокера из "Ју групе".

Захваљујући Харлекин продукцији за викенд је у овом граду на Врбасу одржан први регионални фестивал стенд-ап комедије ЛОЛиПОП - Да пукнеш од смијеха.

Првог дана фестивала посјетиоци су имали прилику да учествују у креативним радионицама о стенд-апу, које је предводила Маја Волк, као и да се опуштено друже са највећим именима стенд-апа. Многобројну публику, на почетку ревијалног програма поздравио је Пеђа Бајовић из Загреба, те његов колега из "Комедије са ногу" Домагој Пинтарић. Из Србије су стигли Aлександар Перишић, Неша Бриџис и Срђан Динчић, који су својим шалама забављали публику све до почетка музичког дијела програма. На ноге су публику подигли бендови "Високи напон", "Дислокација" и "Aлександрија", док је врхунац вечери ипак био наступ "Ју групе".

Великим хитовима као што су пјесме "Пустиња", "Дунаве", "Црни лептир" и "Од злата јабука" довели су атмосферу у публици до "усијања". Aтмосферу је послије њих ужареном све до јутарњих часова држао ДЈ Мики Ристић.

Другог дана фестивала стенд-ап комедије ЛОЛиПОП публика се смијала уз Николу Силића и Групну терапију Срђана Јовановића.

Један од најбољих стенд-ап комичара на овим просторима Срђан Јовановић каже да је политика најзаслужнија за већину проблема на овим просторима, те да му она и даје највише инспирације.

- Проблеми су заједнички за све, а политика је крива за то, па збијам шале на тај рачун. Слобо од када је умро није више толико актуелан - рекао је Јовановић.

Aтмосферу са пуно хумора направио је и познати водитељ Зоран Кесић из Србије, као и Перица Јерковић и Тин Водопивец из "Комедије с ногу" из Загреба.

Музички програм започео је свиркама бенда "Тупас мене", те "Grasshoppers", а публику је својим звуцима одушевио један од најпопуларнијих реге бендова у региону "Зостер", послије којих се за добру атмосферу побринуо DJ Урош Миловановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана