Јована скромношћу освојила Српску

Слободан Дакић
Јована скромношћу освојила Српску

Мис Републике Српске Јована Граховац засигурно је ових дана најомиљенији становник Мркоњић Града, али и Српске. Ова прелијепа дјевојка, матуранткиња Економске школе и будући студент Факултета политичких наука у Бањалуци, само прије два мјесеца није ни сањала да ће понијети ленту најљепше дјевојке у Српској у Избору Дирекције за избор мис БиХ.

У животу Јоване Граховац Избор за мис Републике Српске у Етно-селу "Станишић" код Бијељине остаће у посебном сјећању, а за "Глас Српске" је испричала какав је за њу био доживљај учествовати у једној таквој манифестацији.

* ГЛАС: Какво је за Вас било искуство учествовати у Избору за мис и колико Вам значи титула најљепше у Републици Српској?

ГРАХОВАЦ: Срећна сам што сам избрана за мис РС. Искрено нисам била оптерећена избором, па нисам ни очекивала пласман међу тринаест финалисткиња, које ће учествовати на Избору за мис БиХ. Када је Роберт Јовановић саопштио да сам избрана за мис РС, била сам затечена, једва сам остала на ногама, јер је то за мене био велики шок. Тек сада постајем свјесна свог успјеха. Чудан је осјећај када те људи заустављају на улици, честитају, зову телефоном, шаљу СМС поруке. То је један стварно посебан осјећај. Мом успјеху допринијела је породица, школски другови и сви који су за мене гласали, а имала сам и велику подршку града.

* ГЛАС: На избор љепоте сте се пријавили на наговор школских другарица и родитеља. Каква су Вам очекивања за предстојећи Избор за мис БиХ?

ГРАХОВАЦ: Пријавила сам се за Избор за мис Западне Крајине у Мркоњић Граду, гдје сам избрана за прву пратиљу Драгице Гверо из Рибника. Дирекција ме позвала на кастинг за Избор за мис РС. Лијепо сам се дружила са дјевојкама, а највише времена проводила сам са Јеленом Лукић из Брчког, Бранком Марић из Језера и Бојаном Унчанин из Шипова. Од Избора за мис БиХ очекујем ново искуство, нова пријатељства, а била бих задовољна добрим пласманом.

* ГЛАС: Завршили сте средњу школу и упловили у манекенске воде. Какви су Вам планови за будућност?

ГРАХОВАЦ: Завршила сам средњу Економску школу са одличним успјехом, а планирам да се упишем на Факултет политичких наука у Бањалуци, али и да наставим да се бавим манекенством. Говорим енглески и руски језик и волим изласке са друштвом. Обожавам да слушам музику, а нарочито етно. Већ дванаест година играм фолклор у КУД "Петар Први Карађорђевић Мркоњић". Бавим се и глумом у Градском позоришту Мркоњић Град, а пјевам и у Етно-групи "Жар". Надам се да ћу све те обавезе успјети да уклопим, јер заиста волим све што радим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана