Јосипа Лисац у Београду обиљежила 50. рођендан албума “Дневник једне љубави”

Танјуг
Foto: Јуроњуз

БЕОГРАД - Мизичка дива Јосипа Лисац је концертом у распродатој београдској МТС дворани, у организацији продуцентске куће Лонг Плеј, обиљежила 50 година од објављивања првог албума “Дневник једне љубави” који је ушао у антологију овдашње поп-рок музике, саопштили су из Лонг Плеј-а

Прослављена умјетница је у блиставом издању, расположена и насмијана од почетка до краја, током више од два сата показала да је у изузетној форми, а публика ју је одмах, чим се појавила на сцени, дочекала громким аплаузом.

Прије него што је запјевала, Јосипа се захвалила за тако топао дочек

“Сви, некако, брзо живе, али ја живим слоу мошн. Све је у дневнику, а слави се дневник”, казала је Лисац

Подсјетила је да је у периоду “Дневника” одржала концерт у истој дворани, тадашњем Дому синдиката, те констатовала да се “вратила на мјесто злочина”. За почетак је, ипак, одабрала насловни хит са албума “Богиња” (1987), а затим и најсвјежију, прошлогодишњу “А гдје си ти”.

Вријеме је било да се коначно отвори дневник и одмах је, уз одушевљење одмах на прве тактове, изведена антологијска “О једној младости”, испраћена “Срећом”. 

Послије још једне из новијег периода, “1000 разлога”, повратак албуму слављенику означила је “Вјерујем ти све”.

Приредила је Јосипа нешто потпуно посебно публици, подсјетивши на многе детаље везано за настајање ванвременског албума, али и његов каснији живот, сазревање и признање које је услиједило тек послије одређеног времена. 

Ту је, свих ових година, присутна и велика жал што све то није доживео њен прерано преминули животни партнер, али и кључни човек за њену каријеру, Карло Метикош.

Кад се прича о “Дневнику”, неминовно је било споменути и другог важног аутора, уједно и идејног творца наслова издања, Ивицу Крајача. 

Концерт је наставила “Не препознајем га”, а онда, као посебно изненађење, песма коју раније није изводила, ритмична “Једна кратка вијест”.

Спонтано, са фантастичним вокалним егзибицијама испраћеним мајсторијама на бас гитари, посебно импресивно је звучала ове вечери “Гдје Дунав љуби небо”, као и инструментално сведен “Мејк Ап”. 

А онда – хит за хитом: “Хир, хир, хир”, “Данас сам луда”... 

Уз овације дочекана је “Магла”, а тријумфалну завршницу обиљежиле су
“Лежај од суза” и “Испочетка”.

Већ је заказано ново дружење Јосипе Лисац са београдском публиком, 14. августа у летњем амбијенту Ботаничке баште “Јевремовац”. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана