Још шест људи је оптужило славну пјевачицу за злостављање и малтретирање

Г.С.
Још шест људи је оптужило славну пјевачицу за злостављање и малтретирање

Још запослених се јавило да оптужи Лизо за креирање непримјереног радног окружења након што је пјевачица негирала узнемиравање и непријатељске оптужбе својих бивших плесача. Ево за шта су тачно још оптужили славну пјевачицу.

Још шест људи је додатно поднијело тужбе против Лизо, према адвокатима који раде на случају. Аријани Дејвис, Кристал Вилијамс и Ноел Родригез сада се придружило више пратећих плесача или запослених у емисији Lizzo's Amazon studios, Lizzo's Watch Out for the Big Grrrls

Првобитне притужбе укључивале су наводе о боди шејмингу и сексуалном узнемиравању, што је Лизо негирала. Нове тврдње очигледно имају сличне оптужбе, укључујући да је постојало "сексуално набијено окружење" и "неплаћање запослених".

Рон Замбрано, адвокат који заступа троје људи који су први тужили, рекао је да испитује ове нове тврдње.

- Разматрамо тврдње и можда буде простора за "акцију", али је прерано рећи.

Тужба садржи неке "алармантне" оптужбе против Лизо. То укључује оптужбу да је извршила притисак на плесача да додирне голог извођача. Осим тога, Лизо је наводно коментарисала тежину плесачице и отпустила запосленог пред својим колегама. Аријана Дејвис је рекла за Добро јутро Америко:

- Знам да је алармантно чути да би Лизо, жена веће величине која проповеда позитивност тијела, у суштини има "фобију од дебљине". Али желим да људи схвате да повређени људи повређују људе.

Лизо је и физички претила

Ноел Родригез је тврдила да злостављање које је претрпјела од славне пјевачице није било само вербално, већ и физички. На ГМА је рекла да се осјећала "несигурно" и "непоштовано" у окружењу, тврдећи да је Лизин пријатељ скочио са кауча и морао физички да обузда Лизо док је пријетила Ноел.

- У суштини је почела да стиска песнице и да ломи зглобове, и рекла је као "Имаш среће сада" док се кретала ка мени.

Оптужбе за непримерено радно окружење не укључују само Лизо. Њена сарадница и капитенка плесног тима, Ширлин Квигли, такође је оптужена за исмијавање плесачица које су имале предбрачне интимне односе, али је дијелила са њима и своје интимне фантазије. Такође је оптужена да је јавно расправљала о невиности плесачице и покушавала да религиозно преобрати извођаче.

Ширлин је на Инстаграму рекла да су тврдње "неосноване", "штетне" и "лажне". Што се тиче првобитних навода, Лизо је рекла:

- Ове сензационализоване приче долазе од бивших запослених који су већ јавно признали да им је речено да је њихово понашање на турнеји било неприкладно и непрофесионално.

Она још није јавно коментарисала нове оптужбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана