ЈК: Боље да ме пореде са Ким него с домаћим радиностима

B92
ЈК: Боље да ме пореде са Ким него с домаћим радиностима

Послије неколико мјесеци медијске изолације Јелена Карлеуша је ових дана присутна у свим медијима. Осим што су домаћи медији активни у преношењу вјести о пјевачици, тако су и медији широм свијета.

Пјевачица Јелена Карлеуша је за сајт Булевар Б92 открила ко су њени нови сарадници на албуму, идоли из младости и како јој се допала наша првоаприлска шала.

Да ли постоји питање које вам није постављено, а да сте жељели да вас питају?

- Нисам навикла на лепа и културна питања. Када је реч о мени и мом односу са новинарима, то су углавном питања која не могу да кажем да вређају моју интелигенцију, али имају одређену дозу непоштовања. Пошто ствари на естради функционушу на негативном нивоу, ја бих више волела да се воде мало позитивнији разговори и лепше теме. Сви ми у шоу бизнису се бавимо нечим што изазива лепе емоције. Искрено, одавно ми нико није поставио неко лепо, позитивно питање о неком успеху.

Како из данашње перспективе посматрате концерт на Ушћу?

- Не могу новинари да одлуче ко је битан, а ко је небитан. За ту врсту доказивања потребна је публика. Истина је истина, лаж је лаж. Мислим да су сви схватили да је дошло до једног ружног медијског линча и неправде. Сада се све то полако ставља на своје место. Мени у прилог говори 40 хиљада људи, и на крају крајева снимци који говоре више од милион речи. Драго ми је да имам људе који су били на концерту и који су сведоци неправде која ми је учињена.

Да ли сте видјели нашу првоаприлску шалу о вама и како вам се допала?

- Видим да је та прича о мени и Ким Кардашијан сада интересантна не само вама, него и читавом свету. Наравно да ми ласка и боље је да ме стављају у исти текст са неким ко је светска фаца, него са овим нашим домаћим радиностима.

Мало људи зна да сте ви писали текстове за неке своје пјесме, на примјер "Земља се зауставља" и "Није она него ја". Да ли би сте преузели ту врсту ризика и урадили један ауторски албум?

- Доста текстова сам ја написала или допуњавала заједно са Марином Туцаковић. То сигурно нико не зна, јер нисам желела на томе да потенцирам. Ако причамо о ауторском албуму, у мом случају то би било изводљиво, али не знам колико би било комерцијално. Оно што се мени допада, односно моји пориви и уметничке визије су све само не нешто од чега бих ја могла да живим, јер више вучем ка нечему апстрактном и мрачнијем. За све постоји време, можда то време тек долази. Сада са 36 година још не, али ко зна за једно пет до десет година можда направим албум који је потпуно Јелена Карлеуша до голе коже.

Нову песму радите у сарадњи са MC Сајси. Ко су још сарадници на новом албуму?

- Имам нове сараднике. Прекинула сам сарадњу са Атељеом Траг после много времена и они сада могу сами да наставе. Ја сам их на јако леп начин афирмисала и сада је на њима да афирмишу неке нове младе људе. Марина Туцаковић као сарадник остаје свакако, али као текстописци ће се појавити људи као што су Сајси, Теча Гамбино који је већ сарађивао са мном на песми "Крими рад", и још доста младих талентованих људи. Желим нову енергију, свеже идеје, потпуно нове погледе на свет јер морам да идем у корак са временом. Сваке године добијам нову генерацију публике која је другачија. Нова публика тражи, нове сараднике, нови жаргон, терминологију и нове теме. Ја морам то да пратим.

Шта слушате ових дана и шта вам се тренутно допада на музичкој сцени?

- У последње време слушам све што је до сада урадила MC Сајси. Она је јако инспиративна као аутор. Жао ми је што до сада није додирнула тај мејнстрим, али уз мене ће сигурно постати мејнстрим. Не знам да ли она то жели, али уз мене ће то свакако добити. Јако волим хип-хоп и РнБ, али мало више андерграунд хип-хоп, који можда не иде уз моје визуелни моменат. Таква врста музике ми даје енергију.

На кога сте угледали када сте били мали? Кога сте то видjели на телевизији и рекли желим да будем као она?

- Када сам била мала, мени су се свиђали сви фрикови из тог времена. Волела сам Ени Ленокс, Дејвида Боувија, Боја Џоржа, дакле све неке уврнуте ликове који су помало андрогени. Они су сви били поптуно различити и то је оно што ми се код њих допада и дан данас.

Када очекујемо пjесму са MC Сајси?

- Пре лета мора да буде. Рекла сам да имам технички проблем, јер сам нисам у могућности да издам албум или сингл за издавачку кућу за коју сам до сада радила, јер сам игром случаја тамо забрањена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана