Јерговић прозвао Карић: Она је постапокалиптични парафеномен који с Олимпијадом нема ништа

ГС
Foto: Кликс

Књижевник Миљенко Јерговић је прозвао градоначелницу Сарајева Бењамину Карић због концерта Тонија Цетинског који је отказан.

"Ових дана траје мала биједна аферица са забраном концерта Тонија Цетинског у Сарајеву. Концерт је, како год цијелу ствар сад објашњавала, а објашњава је на најодурнији и најмахалскији замисливи начин - бива, проблеми с плаћањем - забранила националистичка градоначелница данашњег Сарајева, а подршку јој даје нека чудна чељад, говорењем како 'имамо ми и својих пјевача'", започео је.

Додао је како ваљда подсјетити да су за отворење Зимских олимпијских игара у Дому младих пјевали Лепа Брена и Ђорђе Балашевић. Додао је да и сама Брена на то подсјећа на друштвеним мрежама.

Карић: Концерт Цетинског није отказан, јер није био ни заказан

"У то вријеме, дакле, у вријеме када су Зимске олимпијске игре у Сарајеву биле могуће, ту смо Београђанку и тог Новосађанина сматрали 'својим пјевачим'. И ту сва прича започиње и завршава. Бењамина је постапокалиптични парафеномен, који с Олимпијадом нема ништа", такође је написао те подсјетио на свој чланак о много каснијем Балашевићевом концерту у Сарајеву.

Подсјећамо, Карић је јучер изјавила да Град Сарајево није био организатор концерта Тонија Цетинског, пише Кликс.

"Због немогућности законског уноса и утрошка средстава, Град Сарајево није био у могућности подржати наведени концерт. Дакле, не ради се апсолутно ни о каквом анимозитету ни о отказивању. Нисмо могли отказати нешто што нисмо ни заказали. Једноставно нисмо могли на законит начин спровести све процедуре", између осталог је казала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана