Јелена открила како је упознала богатог шеика

GS
Јелена открила како је упознала богатог шеика

Јелена Јаковљевић, прослављена Српска мисица, данас је породична жена, мајка троје дјеце и вољена супруга шеика Бин Драи.

Она је срећу нашла поред упешног бизнисмена, али и даље се у Србији прича како живи у харему. То наравно није истина, а Јелена је браку од 2008. године.

Ево како је изгледао њен животни пут све док није срела шеика:

Наиме, она је годину дана након што је проглашена за Мисс отпочела своју каријеру у Милану, а потом 2001. године отишла у Дубаи и постала једна од најтраженијих манекенки у Уједињеним Арапским Емиратима.

Преко заједничких пријатељ а упознала је Саида, али он није обраћао претерану пажњу на њу.

- При првом сусрету уопште није обраћао пажњу на мене. Тада сам имала само четрдесет осам килограма и, самим тим, деловала испијено. Њему се као и сваком Арапину допадају "расне" жене, са израженим облинама. Заинтригирала сам га тек кад смо почели да комуницирамо - испричала је Јелена својевремено домаћим медијима.

- Саид је из мешовитог брака. Оног дана кад је његов отац оженио Енглескињу, прекршио је правила, али то је много година касније знатно поједноставило нашу ситуцију. Његова породица ме је одлично прихватила. Према мени се опходе као да сам једна од њих, не правећи разлику између моје и његове вере. Иако код Арапа није уобичајено да младић и девојка живе заједно, Саид и ја нисмо оклевали да то учинимо. Заједнички живот смо започели после само две недеље забављања.

Иако су многи мислили да њихова љубав неће опстати, они су то демантовали на најбољи могући начин.

‒ Венчали смо се 4. априла, у четири после подне. Забављали смо се четири године, Саидов број дреса кад игра поло је 4, а желимо четворо деце ‒ открила је Јелена својевреме у интервјуу за Хелло.

Због великог интересовања медија пар је склопио брак у највећој тајности, крајем децембра 2007. године. Свечани чин обављан је у кући Саидовог оца уз присуство најближих чланова њихових породица.

‒ Потписала сам китаб, књигу венчаних и задржала православну веру и своје презиме ‒ појаснила је млада.

Свадбена церемонија за 300 званица, који су пристигли из свих крајева свијета, организована је почетком априла. Том приликом испоштовани су бројни обичаји, како арапски, тако и српски. Младожења је пуцао у јабуку, коју је погодио из трећег покушаја, док је Јеленин брат „продао“ младу.

‒ Добио је велики аплауз кад се обратио присутнима: „Само да знате, драги гости, пре него што почнем да продајем младу, моја сестра за мене нема цену. Али, ајде, кренимо са милион долара.“ Саид је на то опсовао на течном српском. У међувремену, мој супруг је звао моју мајку Васиљку да му помогне, а она му је довикнула: „Можеш и за џабе да је добијеш, само је већ једном води!“ Пеђа је сутрадан ујутро дошао да врати Саиду паре јер је мислио да се мој супруг шалио кад му је ставио свежањ новчаница у џеп. Само он и Саид знају за колико новца ме се фамилија Јаковљевић напокон решила ‒ нашалила се једном приликом Јелена.

Многи су се питали како заправо изгледа бити супруга шеика, као и шта све захтева уклапање у у арапски традиционални живот, а када смо је упитали да ли јој је било тешко, поручила је:

- У зависности шта очекујете од живота, партнера и он од вас. Мој супруг је изузетно моралан и частан човек са изузетно високим поштовањем животних и брачних вредности. Да будем искрена, добро га пратим, више следим његов пример него што било шта намећем. Желела сам да се удам за њега, сама сам га бирала и знам у шта сам се упустила. Теже ми је било на почетку да га на том нивоу испратим него да се уклопим у арапски традиционални живот.

Јелена већ годинама не објављује ништа на друштвеним мрежама, али док је била активна говорила је о свом послу отварању обданишта, медицинског центра и спа центра, преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана