Израел: Бар Рафаели и њена мајка осуђене због утаје пореза

Tanjug
Израел: Бар Рафаели и њена мајка осуђене због утаје пореза

ТЕЛ АВИВ - Израелски суд осудио је Бар Рафаели и њену мајку због утаје пореза, чиме је окончано дугoтрајно суђење против топ модела и њене породице, преноси Асошијетед прес.

Бар Рафаели и њена мајка Зипи признале су да су утајом пореза себи обезбиједиле корист од око десет милиона долара. Рафели је осуђена на девет мјесеци друштвено корисног рада, а њена мајка, која је била њен агент, на 16 мјесеци затвора. Мајка и ћерка ће такође морати да плате милион и по долара казне уз десет милиона које ће морати да врате држави.

Дуготрајно суђење нарушило је представу о познатом моделу као неформалном амбасадору њене земље, али је Рафаели и даље популарна јавна личност. Прошле године манекенка је била домаћин Евровизије одржане у Тел Авиву.

Израелски закон о порезу одређује пребивалиште на основу тога да ли је особа провела већи део године у земљи или не. Рафаели је тврдила да није провела већи део године у својој земљи и да због тога није плаћала порез за одређене године. Међутим, тужилаштво је одбацило њене тврде и оптужило је за лажне информације.

На претходним саслушањима, израелски суд је одлучио да веза између познате манекенке и глумца Леонарда Дикаприја не може да се сматра породичном заједницом и да Рафаели због тога не може да се позива на његово пребивалиште у Сједињеним Државама како би оправдала утају пореза.

Адвокати топ модела изјавили су да Рафаели није имала намеру да избегне плаћање пореза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана