Изабрана нова Мис Универзума: Најљепша жена на планети је из Никарагве и има 23 године

ГС
Foto: Танјуг/АП

У суботу, 18. новембра, у Сан Салвадору одржано је такмичење за Мис универзума 2023. године, а побједу је однијела прелијепа Шинис Паласиос из Никарагве.

На овом престишном избору учествовало је 84 земље, а као прва пратиља завршила је Тајланђанка Антонија Порсилд, док је мјесто друге пратиље припало Мораји Вилсон из Аустралије.

Мис Колумбије Камила Авела и мис Порторика Карла Гилфу заокружиле су прву петорку.

У посљедњој рунди такмичаркама је постављено питање у чијем би животу провеле један дан, а Шинис је одабрала британску филозофкињу и феминисткињу из 18. вијека Мери Волстенкрафт, рекавши да је помјерила границе и дала прилику бројним женама.

"Данас за жене не постоје ограничења", прокоментарисала је.

Шинис има 23 године, а студирала је масовне комуникације на Средњеамеричком универзитету у Манагви. Она је била и чланица универзитетског одбојкашког тима, али је већ годинама посвећена каријери модела.

Ово није њен први избор за мис; млада љепотица побиједила је на избору за Мис Теен Никарагве 2016. и Мис свијета Никарагве 2020. године. Такође, она се пласирала у 40 најљепших на избору за Мис свијета 2021. године.

Иначе, овогодишњи избор био је веома интересантан, с обзиром да су у финале прошле и двије трансродне кандидаткиње, што се догодило први пут у историји. То су Мис Португала, стјуардеса Марина Машећи, и Мис Холандије Рики Коле, преноси ЖенаБлиц.

И Мис Непала је ушла у историју - она је први плус сајз модел који је учестовао у неком од званичних избора за Мис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана