Ивана Кукрић: Нећу дозволити мојој деци да се баве манекенством

Blic
Ивана Кукрић: Нећу дозволити мојој деци да се баве манекенством

Иако иза себе има успјешна манекенску каријеру Ивана Кукрић, која већ годинама живи и ради у Америци, каже да никада не би дозволила својој дјеци да се баве манекенством. Сматра да је ријеч о веома тешком послу са пуно ризика.

Иванина сестра Ана Куркић је тренутно на актуленој реклами за нову „Теленор" кампању, што ипак није одушевило познату манекенку.

- Моја млађа сестра Ана је почела истим послом да се бави. Нисам била одушевљена том њеном одлуком. С обзиром на то да је млађа, увек сам имала тај заштитнички став према њој - прича манекенка.
 

Ивана каже да је њена сестра завршила индустријски дизајн, и да се она нада да ће се Ана ускоро посветити свом правом занимању.

- Бринула сам да ли ће се Ана снаћи у модном свету, да ли ће знати да буде довољно одлучна у сваком потезу који повуче - прича Ивана Кукрић.

Она открива да је научила да се бори у свијету моде, али да је до тада имала много тога да прође.

- Ја сам дуго у овом послу и свесна сам да има пуно ајкула, лоших и некарактерних људи. Иностране агенције умеју да варају, не исплаћују хонораре, агенти лажу. Тако да је све на вама. Ја сам научила да се борим и изборим с таквим стварима. Мислим да је веома битан чврст карактер и јака личност. Када имате шеснаест година, сматрате да је у реду да вас држе босоногу на сету више сати у хладном језеру. У таквим ситуацијама је врло битно знати рећи „не" - прича Ивана и додаје да никада не би дозволила деци да се баве манекенством.

Али каже да манекенски посао има и ону лијепу страну.

- Има много лепих ствари у овом послу. Путовања, упознавање различитих, занимљивих људи, као и култура. То је једно велико богатство које пружа овај посао. Мислим да је највећа заблуда то што се манекенке сматрају глупима. Углавном те девојке причају по неколико језика, будући да имају доста времена у паузама снимања за читање и учење. Већином све завршавају и факултете паралелно. Стичу огромно животно искуство, шире своје видике путовањима јер имају прилику да пропутују више од пола света због посла. Мислим да је то драгоцена животна школа - наводи Ивана Кукрић.

Прича да је управо због потреба снимања, овог љета била по први пут у Норвешкој, која је сасвим одушевила.

- Радила сам за нову кампању за фирму „Фратели",коју сам снимала у Норвешкој. Одушевила ме је та земља, каже Ивана на крају кроз осмијех.

 

Викенди у Централ парку
У Лос Анђелесу и Њујорку Ивана има своја омиљена мјеста.
- Кад сам у Њујорку, обожавам да одем у Централ парк и зими и лети, и скоро сваког викенда сам тамо. Њујорк је веома брз град и кад сте тамо, имате утисак да вам време лети. Лос Анђелес је створен за одмор и уживање на плажама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана