Исповијест Милана Поповића: Све о Северини и мени

Јутарњи лист
Исповијест Милана Поповића: Све о Северини и мени

Милан Поповић, бивши партнер хрватске поп-звијезде Северине Вучковић, богати српски предузетник и отац њиховог сина Александра, дубоко је погођен судском одлуком да свога јединца смије да виђа два викенда и дијве сриједе мјесечно, а у интервјуу загребачком "Јутарњем листу" није скривао сузе.

На питање како се осјећа након годину дана битке за време које ће проводити са сином, Поповић каже:  

- Да ли сам љути бесан, разочаран мајком нашег детета, Северином? Или сам само тужан због тога што чини све да бих био што мање с нашим дететом? Не знам… Само знам да моји сусрети с малим Александром и његове ручице којима ме загрли и када каже "мој тата", избришу све остале емоције… и ја видим само светло у лику свога детета које избрише све ружне ствари…  

Како пише "Јутарњи", у Поповићевим очима појавиле су се сузе које није покушавао да сакрије.

- Нисам ја тај који је изабрао судска натезања. Борим се за време које желим да проводим с нашим сином, и то је све. С друге стране, мајка нашег детета чини све како би то време дружења оца и сина било што краће. На темељу њене жалбе, која је усвојена, судски су опет скраћена моја дружења с Александром, с два викенда месечно по четири дана, на два викенда по три дана и две среде месечно од јутра до навече, назовимо то дневним дружењима.

Тражио сам да ми се допусти да сина виђам два пута месечно по пет дана. Ствари су јасне. Ја углавном живим у Београду, а наш син с мајком у Загребу. Сада израчунајте колико ће заиста трајати и како ће изгледати ти наши сусрети. У петак ујутро из Београда ћу допутовати у Загреб, проћи тих 440 километара, преузети Александра па се вратити с њим у Београд. Практично ћемо изгубити један дан на путу, провести суботу заједно, а потом у недељу га опет возим мајци у Загреб. Због тога што живим у другој држави, то није добро решење за мало дете. Не знам шта да вам кажем. Да будем са сином најважније ми је у животу, и све ћу испоштовати, али ми је жао што мајка мог детета чини све да проведем што мање времена с њим. То није добро ни за њега.  

На питање зашто су се ствари око старатељства и времена које ће родитељи проводити с дјететом толико закомпликовале, Поповић слеже раменима.

- Дишпет - каже кратко. - Нашалио сам се јуче у апотеци када сам ишао да купим неке лекове за Александра јер је прехлађен. Провели смо још део дана заједно на броду и било је прекрасно. Мали је с баком, Северинином мајком, овде у Сплиту па сам и ја неколико дана у Марини Каштела како бих сину био што ближе. Возили смо се бродом, што Александар, татин син, обожава. Дакле, купио сам те лекове, а када ме апотекарка питала требам ли још нешто, нашалио сам се на свој рачун и упитао имају ли таблете против дишпета за одрасле особе.  

Прилазе ми очеви у Сплиту: "Храбро, Милане, само се бори"

Са Северином Милан комуницира врло ријетко, углавном СМС порукама. Искључиво се ради о договорима о времену када ће отац, у складу са судским одлукама, преузети или вратити дијете мајци.  

- Осјећам се као дискриминисана особа у тој целој причи - признаје он.  

- Да не схвате погрешно, уопште немам проблема с тиме што сам из друге државе. Десетак година летујем на Јадрану и никада нисам имао никаквих непријатности. И сада кад сам, нажалост, постао познат захваљујући медијима, често ми прилазе непознати очеви и кажу: "Храбро, Милане, само се бори." А шта ми друго преостаје? Дискриминисан сам као отац који само жели да буде са својим дететом и одигра равноправну улогу у његовом подизању. Питам вас шта би било са мном да немам новца за путовања или хотеле. Како бих могао да буде са сином? Па, погледајте парадокс да плаћам вероватно највишу алиментацију у Хрватској (15 хиљада куна мјесечно), а непрекидно ми смањују време које желим да проведем са сином. Богу хвала, имам успешан посао и добро зарађујем.  

Он наводи и римјер од прије десетак дана.  

- Александар је био код мене у Београду преко викенда и био је мало прехлађен. Северину сам замолио да продужимо још један дан његовог боравка код мене док мали потпуно не оздрави, па да га онда довезем код ње. Није пристала и ја сам Александра довео у Сплит, она га је преузела и након два сата отпутовала на Сарајево Филм Фестивал. Боли ме то што се мени као оцу ускраћује време са сином, а он те сате и дане није ни с мајком, него с дадиљом или баком, јер мајка, очито, има много друштвених обавеза. Док је била на Светском фудбалском првенству у Бразилу, молио сам је да три дана будем с дететом, али није хтела. И опет је мали био с дадиљом, а ја сам чекао "свој термин".  

Љубав почела на рођенданској журци 

Љубавна прича Северине и Милана почела је 11. јануара 2010., када је велика пјевачка звијезда наступала на прослави његовог 45. рођендана.  

- Госте су забављали Северина и Харис Џиновић - присјећа се Милан. - Наравно да сам као слављеник одабрао то двоје певача јер волим њихове пјесме, а хтео сам да задовољити и укус својих узваника. А када ме питате је ли то била љубав на први поглед, више не знам. Свашта се писало. Упознао сам будућу мајку пет минута пре наступа. Потом смо мало дуже разговарали након њеног програма јер сам, кроз шалу, тражио објашњење зашто је певала сат и пол, када смо уговорно регулисали програм од два сата. Ето, то су ти наши први сусрети који нису указивали ни на шта добро.  

У то доба, када је започела њихова љубавна веза, Северина је била у вези с једним младићем из Ријеке, а Милан је био слободан мушкарац. Она је прекинула дотадашњу везу и убрзо су медији почели интензивно да прате најновију балканску сапуницу између "Севе национале" и "краља бакра", како су прозвали Милана. Најављивали су заруке, вјенчања…  

Никад нисмо живели заједно, а хтео сам брак 

- Северина и ја никад нисмо живели заједно - каже Милан. - Нашу везу је најједноставније дефинисати као везу младића и девојке или, како ви кажете, цуре и дечка, што помало смешно звучи с обзиром на наше године. На почетку везе рекао сам Северини како се не плашим брака, али да желим са женом с којом ћу се венчати да живим барем годину дана. Брак је озбиљна ствар, и за мене је светиња. Хоћу да знам каква је, заправо, та жена с којом ћу засновати породицу и живети до краја живота. Имао сам својих пословних обавеза, а ни Северина није хтела да запостави своју естрадну каријеру, па смо се састајали повремено, када бисмо ухватили неколико дана које можемо дац проведемои заједно. Нисмо живели заједно, нисмо се верили, а камоли планирали венчање тако скоро, како су медији најављивали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана