Исповијест дјевојке Фредија Меркјурија: Насљедила сам његово богатство, али и мржњу ривалки ФОТО

Агенције
Исповијест дјевојке Фредија Меркјурија: Насљедила сам његово богатство, али и мржњу ривалки ФОТО

Лондон - Неколико дана прије смрти, Фреди Меркјури, легендарни фронтмен групе “Квин”, открио је своју посљедњу жељу жени за коју је рекао да је “љубав његовог живота”, преносе агенције.

Жеља је гласила да она, и само она покупи његов пепео послије кремације и да је стави на тајну локацију коју никад неће открити. Више од двије деценије Мери Остин придржавала се обећања.

Чак није рекла ни његовим родитељима.

Послије Фредијеве смрти 1991. године, кренуо је низ претпоставки: Да ли је његов пепео однесен у родни Занзибар? Или је закопан испод трешње у јапанском врту у његовој кући у Лондону?

Када је надгробна плоча, подигнута на гробљу Кенсал Грин у Западном Лондону на којој стоји његово право име - Фарук Булсара - откривена прије мјесец дана, буљук његових обожавалаца помислио је да су коначно сазнали гдје је његово посљедње почивалиште.

Међутим, Мери Остин, жена којој је Фреди оставио имање вриједно 20 милиона фунти у Западном Лондону, као и девет милиона фунти у новцу, врло је категорична: “Фреди се не налази на том гробљу”.

Она каже како се непосредно прије него што ће умријети, Фреди плашио да му гроб не будео оскрнављен.

- Није желио да га ико ископава, као што се догађало са неким славним личностима. Знао је да обожаваоци могу бити стварно опсједнути. Желио је да његов гроб остане тајна и тако ће и бити - каже Мери Остин.

Мери је двије године држала урну са његовим пепелом у његовој спаваћој соби, да би потом извела тајну операцију закопавања урне.

- Нисам жељела да ико посумња шта радим. Рекла сам да идем на затезање лица. Било је јако тешко пронаћи прави тренутак. Једног јутра, искрала сам се из куће са урном. Морало је то да буде неког сасвим обичног дана, тако да послуга ништа не посумња - каже она.

Остали чланови бенда нису могли да прихвате да је Мери насљедила његову имовину.

Она каже да ју је Фреди упозорио да ће се срести са љубомором.

- И био је у праву - додаје горко.

Када је Фреди умро, она је запала у кризу.

Обољела је од неколико болести и трудила се да се емотивно избори са насљеђем.

- Мислила сам: “О, Фреди, оставио си ми толико много, и тако много терета”. Мислила сам да не могу с тиме да се носим. Упозорио ме је да ће кућа бити већи изазов него што сам свјесна. Захвална сам му на томе што ме је упозорио, јер сам се брзо сударила с великом љубомором - каже Мери Остин.

Она каже да не разумије зашто је окружује толико љубоморе од стране бивших чланова бенда.

- За мене, то су само цигле и пролазне ствари. Био је јако великодушан према њима, али мислим да они то нису схватили. Мислим да не цијене и не схватају шта им је Фреди оставио. Оставио им је четвртину добити посљедња четири албума, а није морао то да уради. Никад се не чујем са њима. Кад је он умро, они су само нестали - прича Мери Остин.

Његова радна соба остала је иста као кад је био жив.

Њом доминира велики клавир, на коме је компоновао неке од највећих хитова, укључујући и “Боемску рапсодију”.

Ту су и фотографије са њим и Мери.

Послије шест година забављања, обзнанио је да је геј, и почео да мијења партнере, док је његов живот све више тонуо у пороке.

Али, његова љубав према Мери никад није престала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана