Испливали контакти принца Ендруа са сексуалним преступником Најгардом

Танјуг
Foto: Агенције

ЛОНДОН- Таман када је помислио да је раскрстио са непријатном прошлошћу, британског принца Ендруа "стигла" је пресуда против Питера Најгарда (82), кога је суд у Торонту ове недјеље прогласио кривим за сексуално насиље, пренио је "Тајмс".

Лондонски лист наводи да је канадски модни могул усликан са Ендруом 2000. године како ходају заједно на Најгардовом имању на Карибима.

Друга фотографија из тог времена показује да се Ендруова бивша супруга Сара Фергусон смије поред Најгарда и његове двије ћерке, Беатрис и Јуџени.

Не много прије тога, Најгард се вансудски нагодио са три бивше раднице око оптужби за сексуално злостављање.

Једна од жена (39) присјетила се да ју је Најгард позвао у канцеларију, гдје га је "затекла нагог, са рукама испред панталона, како се мази".

Најгард је изгладио ситуацију тако што је платио неименованој жени 18.500 долара, али је негирао да је урадио ишта погрешно.

 "Нема наговјештаја да су Ендру или војвоткиња од Јорка били упознати са тиме, а Ендру је увијек негирао да је био пријатељ или познаник мушкарца који се једном фотографисао са његовим ћеркама и на чијој је плажи једном шетао", наводи "Тајмс".

Међутим, говорећи за канадске новине у мају 2000. године, Најгард је рекао да нема дилему да је "претходна недјеља била узбудљива за његову стару мајку".

"У понедjељак, Џорџ Буш нам је дошао у посјету, а онда, у четвртак, Сара Фергусон и принц Ендру су дошли. Направила им је чај, она то воли. Упознала их је све", рекао је тада Најгард.

Британски принц Ендру постигао је у фебруару 2022. године нагодбу по тужби Вирџиније Ђуфри, која је војводу од Јорка оптужила да ју је сексуално злостављао када је била тинејџерка.

Ендру је одбацио оптужбе Ђуфри да ју је приморавао на секс прије више од двије деценије у кући бивше сараднице Џефрија Епстина, Гилејн Максвел у Лондону, и да ју је злостављао још на два Епстинова имања.

Суд у Торонту прогласио је ове недјеље једног од најбогатијих људи у Канади и бившег власника ланца продавница одјеће, Најгарда, кривим за сексуално насиље након шестонедељног суђења.

У тужби је наведено да је Најгард искористио свој статус да почини насиље над пет жена између касних 1980-их и 2005. године.

Најгард је негирао оптужбе, а његова одбрана је оптужила жртве да траже финансијску корист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана