Инстаграм је забранио облине, а жене широм свијета су имале домишљат одговор

Агенције
Инстаграм је забранио облине, а жене широм свијета су имале домишљат одговор

Инстаграм је званично забранио хаштаг #curvy (заобљено), који су жене са облинама широм свијета користиле да покажу како се не стиде свог салцета. Ову одлуку су крупније дјевојке дочекале са спремним одговором - који се господи из Инстаграма сигурно неће допасти.

Иако су хаштагови #hookers (проститутке) и #fetishes (фетитши) још увијек у употреби, Инстаграм је забранио " curvy јер се, према њиховом мишљењу, баш овај хаштаг најчешће користио за дељење непримереног садржаја.

Женама се ова одлука није допала, па су брзо смислиле одговор. Сада је све популарнији хаштаг #curvee, који се исто изговара и има исто значење - али га Инстаграм не препознаје као забрањен јер се другачије пише.

Ово, иначе, није први пут да ова друштвена мрежа изазива негативне реакције жена. Претходно су забранили слике женских брадавица - иако су мушке сасвим ОК - затим је забрањена менструална крв, а сада, кажу жене, покушавају и да спутају даме које се поносе својим облинама да то и истакну.

Слике голишавих мршавица, с друге стране, можете пронаћи на сваком кораку и то никоме не смета - док је фотка мајке која доји своје дијете једностано превише за Инстаграм.

Али жене не одустају и друштвена мрежа је препуна фотки пуначких тијела са новим хаштагом.

Блогерка Сара Чиваја истака је да су хаштагови који означавају згодне и мршаве дјевојке и даље у у потреби и нико их не брани.

"Мислим да на крају крајева то значи да се пуначка тијела једноставно сматрају опсценим призором, у односу на мршава тијела, иако су подједнако изложена", рекла је блогерка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана