Има лице анђела, а може да подигне 180 кг

Агенције
Има лице анђела, а може да подигне 180 кг

Осамнаестогодишња Рускиња Јулија Вунс има лице анђела, али тијело Хулка.

Дизачица тегова Јулија има хиљаде фанова у родној Русији због свог необичног изгледа. Иако има невино лице тинејџерке она држи три рекорда у овој дисциплини.

"Људи ме зову ‘мишићава Барбика’. Допада ми се тај израз. Имам велике и лијепе очи и носим доста шминке, а у исто вријеме сам веома јака. Могу да подигнем 180 килограма. Желим да будем што већа могу", рекла је она.

Како каже, њен изглед је доста подјелио мушки пол.

"Сви имају неко мишљење о томе како ја изгледам, или поштују мој рад или ме прекоравају због великих мишића. Искрено, примјетила сам да су такви мушкарци обично љубоморни на мој изглед"

Од дјетињства њено анђеоско лице су увијек упоређивали са изгледом порцеланске лутке. Ипак, ова природно мршава дјевојка је знала да њено тијело мора имати већу сврху.

"Била сам добра ученица много година. Студирала сам музику, учествовала у неколико школских такмичекња и била талентована за умјетност"

У покушају да пронађе неко дубље значење у животу, Џулија је почела да иде у теретану када је имала само 15 година.

"Нисам имала интересовања за спорт али сам била изгубљена. Жељела сам да повратим самопоуздање и снагу кроз тренинге. Почела сам да копирам вјежбања која су радили мушкарци. Нису ме довољно ојачала, па сам почела да дижем тегове. Тада сам знала да ми је циљ да изградим мишиће"

Годину дана касније Јулија је упознала тренера који је видио потенцијал у њој и почели су да тренирају три до пет сати дневно, четири пута недјељно. Уз редовне тренинге дошао је и нови режим исрхане, па сада једе пет до шест малих оброка дневно који садрже доста протеиона. Ипак, једном недјељно себи дозвољава варање.

Награде наставља да ниже, али каже да јој је јако важно да у свему томе не изгуби женственост.

"Увијек сам нашминкана, чак и док дижем тегове. Мислим да је важно изгледати атрактивно у свакој ситуацији. Волим и моду, али је јако тешко наћи прикладну одјећу за моју величину која није стандарна"

Јулија каже да више воли да јој се родитељи не мијешају у каријеру, али воли када њен двадесетдеветогодишњи дечко Сергеј диже тегове с њом.

"Не желим ни да мислим о томе шта бих била да нисам мишићава Барбика"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана