Има 46, а изгледа као да има 26 година: Ево у чему је њена тајна

Агенције
Има 46, а изгледа као да има 26 година: Ево у чему је њена тајна

Џенифер Лопез има 46 година, а изгледа као да има 26. Ево у чему је тајна њеног младоликог изгледа.

Може се рећи да Џенифер Лопез изгледа боље него икада. Кожа јој је савршена, нигде нема бора, а тијело је затегнуто тако да би јој двоструко млађе дјевојке позавиделе. Џеј Ло је открила у чему је њена тајна - не пије алкохол!

У неколико интервјуа, Џенифер је већ рекла да не пије алкохол: "Мислим да то уништава кожу. Наравно, када је неко славље, сви ми кажу: 'Не можеш да наздравиш водом', и онда попијем буквално гутљај пића".

Алкохол дефинитивно може да утиче на кожу, сагласна је и дерматолог др Џил Вејбел.

"Конзумација алкохола је најчешћи окидач за розацеу - црвенило на лицу - јер узрокује запаљење коже, због чега она постаје црвена и осјетљива", објашњава др Вејбел.

Међутим, дугорочна оштећења на кожи узрокована алкохолом заправо су посљедица дехидратација. "Хидратација је кључна за здраву кожу. Супротно томе, на дехидрираној кожи се брзо стварају боре".

Иако дерматолог уопште не савјетује алкохолна пића, каже да су ипак најгора она која садрже доста шећера, попут маргарите, воћних коктела... јер шећер поспјешује старење коже.

Ако волите да повремено попијете неко алкохолно пиће, др Вејбел савјетује да уз то свакако пијете и воду, како би кожа била хидрирана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана