Ибрахимовићева биографија постала хит

Глас Српске
Ибрахимовићева биографија постала хит

"Ја сам Златан", аутобиографија фудбалера Златана Ибрахимовића, распродата је у Шведској за рекордна два дана. Књига, која је 11. новембра објављена у издању највеће шведске издавачке куће "Albert Bonniers Förlag", открива Ибрино тешко дјетињство, односе са мајком Јурком и оцем, фолк пјевачем Шефиком Ибрахимовићем, те брак са 11 година старијом Хеленом.

Док је био дијете, мајка је тукла малог Златана кувачом, разбила би му је на глави. Он се тјешио крађом бицикала и забезекнутим лицима старијих дјечака којима би однио лопту. У Aјаксу су га оптуживали да је намјерно повриједио саиграча који му се нашао на путу, пише у књизи.

Златанова мајка Јурка, рођена Гравић, са осамнаест година одлази у Шведску трбухом за крухом, гдје цијели живот напорно ради као чистачица. У Малмеу се удаје за неког Aнића из Крушева, али убрзо се и растаје од њега. A онда, 1977. године, упознаје босанског гастарбајтера, фолк пјевача Шефика Ибрахимовића који је дошао из Бијељине у Шведску такође да тражи посао, након што се растао од своје прве жене. У браку су Ибрахимовићи добили кћерку Селму, а затим 3. октобра 1981. године и сина Златана. Онда се разводе. Златанова мајка Јурка по трећи пут се удаје, па Златан добија и двије полусестре, Монику и Виолету. Први и посљедњи пут Златан Ибрахимовић посјетио је Босну с оцем 1990. године. Већ са десет година имао је црни појас у теквондоу, а у 13. је дефинитивно одлучио да се професионално бави фудбалом. Бурни Ибрахимовићев темперамент пробудила је фотографија на којој на паркиралишту њежно и присно испреплиће руку са руком саиграча Герарда Пикеа. Била је то велика медијска афера 2010. године.

За супругу је изабрао жену која је од њега старија пуних једанаест година, а по занимању је дипломирани економиста. Послије бијело-црног дреса Јувентуса, па плаво-црног дреса Интера, данас Ибра носи црвено-црни дрес Милана. У одличној је форми, иако су новинари не тако давно писали да он опет размишља о томе да заврши каријеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана