И холивудске звијезде славиле Божић

Агенције
И холивудске звијезде славиле Божић

Вјеровали или не, многе свјетски познате личности славе православне празнике.

Неки због предака, неки због емотивних партнера, а неки због љубави према православљу.

Једна од њих је и Ким Кардашијен која је рођена у Лос Анђелесу, али је поријеклом Јерменка. Она је четврта генерација исељеника из Јерменије, а њени преци су живјели на територији која се данас налази у Турској. Звијезда је чак на свом "Твитеру" свима честитала Божић, 7. децембра. И 40-годишња манекенка Наоми Кембл, рођена је у Лондону, мајка јој је с Јамајке, а оца никад није упознала. Током  везе с руским тајкуном Владиславом Дороњиним, Наоми је постала вјерник руске православне цркве.

Славног глумца, Тома Хенкса, чији је отац далеки потомак Абрахама Линколна, љубав је натјерала да пређе у православну вјеру. Наиме, кад се други пут оженио колегиницом Ритом Вилсон, Ханкс је одлучио постати православац.

Ритин отац је иначе из Бугарске, док јој је мајка Гркиња поријеклом из Албаније.

- Мислим да је православље моје духовно насљеђе. Оженио сам се у истој цркви у којој је моја супруга крштена и у којој су крштена наша дјеца -  рекао је Том.

Глумац Кристијан Бале примио је православну вјеру кад се прије 15 година оженио са Сиби Блажић, бившом америчком манекенком српског поријекла, док је Џенифер Анистон православно хришћанство наслиједила од оца Јохна Анистона, који се такође бави глумом. Он је рођен као Јанис Анастасакис на грчком острву Крит.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана