Хурем пријети казна од 800.000 евра!

Aгенције
Хурем пријети казна од 800.000 евра!

Турска глумица Мерјем Узерли, која је због депресије напустила снимање серије "Сулејман Величанствени", полако се опоравља, а из Берлина је потврдила да се осјећа боље. Турски новинари откривају да су продуценти бијесни на њу од испада и критиковања на додјели глумачких награда.

- Када ће се више овај серијал завршити? Оригинална турска епизода траје превише дуго. Ко то може да гледа 100, 110, па чак и 120 минута? Није ни чудо да је у другим земљама режу. Има ли овоме краја? Помало ме плаши у шта се све ово претворило – рекла је Узерлијева на прошломјесечној додели турских награда "Еми" гдје су је прогласили најбољом глумицом.  

Неки су јој пљескали мислећи да се шали, збуњени водитељ једва је чекао да се звијезда серије "Сулејман Величанствени" склони са сцени, а продуценти су се, шушкају турски медији, у публици очајнички хватали за главу. Мерјем је на додјели изгледала мршавије него иначе. Сви су хвалили њен изглед мислећи да је изгубила килограме како би што боље изгледала на малим екранима, а глумица се наводно већ тад борила с првим знаковима депресије.  

Без знања шефова спаковала је ствари и отишла у Берлин

Осим што је јавно критиковала серију која јој је донијела славу у Турској и изван ње, ватрена црвенокоса љепотица пред камерама и милионским бројем гледалаца замјерила се, говоре нам турски новинари, редитељу и продуценту "Сулејмана Величанственог".  

- Апелујем на шефове да направе епизоду од нормалних 45 минута како би људи могли да имају нормалан живот. Сви као роботи сједе пред телевизором и немају времена ни за шта. Публика ваљда има и паметнијих ствари у животу од буљења у екран – рекла је Мерјем и наљутила шефове. Неколико дана послије њеног контроверзног монолога, глумица се није појавила на послу. Није се јавила никоме на сету, а из хотелског апартмана у истанбулском луксузном хотелу, гдје јој продукција плаћа смјештај, узела је све ствари и отишла.

Следећих пет година, Мерјем Узерли не смије да снима за конкурентске ТВ куће

Тек када су успјели да дођу до њеног оца Хусеина, творци серије сазнали су да је отпутовала у Њемачку и да не намјерава да се скоро врати. Турски новинари су открили да би због ненаданог напуштања серије и кршења уговора Мерјем могла да плати око 800.000 евра казне. Осим тога, у уговору стоји да након завршетка снимања "Сулејмана" сиједећих пет година не смије да глуми у серијама конкурентских турских кућа.

- Колико год се ми трудили да у будемо у току са модерним Западом, Турска је и даље патријархална држава. Жена је можда шефица у кући и глава породице, али кад је о послу ријеч, мушкарци су увијек први, а њихова ријеч је задња. Мерјемино критиковање пред камерама узроковало је лавину незадовољства и негодовања на сету. Шефови су бијесни јер је исмијала њихов рад, а они су од ње створили звијезду. Сматрају је незахвалном и размаженом, а даља сарадња је под великим упитником – сазнајемо од турских новинара. Наводно је свађа послије додјеле награда толико узнемирила Мерјем да је узела боловање. Глумица, која се на почетку каријере борила с депресијом, пријавила се у клинику за лијечење у Берлину.

Продуценти су оца преклињали да је наговори да се врати

Продуценти су тек послије схватили да би изостанак главне јунакиње могао наштетити пројекту. Снимање су морали да прекину, а оца од Узерлијеве молили су да наговори ћерку да се врати у Истанбул. Нудили су му најбоље психологе и психијатре, али Хусеин је одбио. Бесни шефови су Мерјем запретили отказом, а већ су јој пронашли и замјену.

- Послије овога ћу бити још снажнија. Бити на свјежем ваздуху и ићи у шетњу. Најважније је да сам жива и да имам потпору својих најближих – написала је Мерјем на Твтеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана