Хрватски пјевач осуђен због дјечије порнографије

ГС
Хрватски пјевач осуђен због дјечије порнографије

Хрватски пјевач Јосип Каталенић (42) првостепено је осуђен на четири године и 11 мјесеци затвора.

Према сазнањима Општинског суда у Вараждину, Каталенићу је донијета неправоснажна првостепена пресуда за кривично дјело искоришћавање дјеце за порнографију, на коју има право жалбе, пише лист "Међимурје".

Ради заштите интереса дјеце, суђење је затворено за јавност.

- За већину кривичних дјела окривљени је нелегитимно осуђен на јединствену казну затвора у трајању од четири године и 11 месеци. Оптужени је ослобођен оптужби за више кривичних дела - наводи се у одговору међимурског Општинског суда.

Подсетимо, оптужница против Каталенића подигнута је 2015. и 2016. године након истраге.

Два пута је хапшен, први пут 29. априла 2015. године, а други пут у мају те године због нових, накнадно откривених кривичних дјела у вези са дјечијом порнографијом.

Каталенићу је 2015. одређен једномесечни притвор, не само због опасности од понављања кривичног дела, већ и због могућег утицаја на сведоке.

Након објављивања вести о првом хапшењу Каталенића, појавили су се свједоци који су тврдили да имају доказе о кривичном дјелу упознавања дјеце са порнографијом, па је притвор затражио и одредио Жупанијски суд.

Оба пута је пуштен уз кауцију која је први пут износила 50.000, а други пут 1,5 милиона куна.

Каталенић је ухапшен у широј акцији откривања педофилске мреже у којој није био једини осумњичен.

Каријеру је започео крајем 90-их, покушао да се пробије уметничким именом Крис Колинс и песмом „Педесет нијанси љубави“.

Неки од његових хитова били су „Нека нас гоне“, „Иду године“, „Срце моје, краљице“, „Мала моја“, „Наивна и млада“ и многи други...

Водио је и емисије на локалној телевизији. Био је и члан жирија ТВ емисије, након чега га је омбудсман за дјецу јавно прозвао за "непристојне и увредљиве испаде пред децом" и вређање дјеце, пише Вечерњи.хр.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана