Хрватска пјевачица брани Бијело дугме: Не прави се проблем кад Брена пјева Југословенку?

Б92
Foto: Агенције

Пјевачица Алка Вуица упутила је подршку свом пријатељу Горану Бреговићу и Бијелом дугмету након што је Домовински покрет затражио протјеривање Алена Исламовића из Хрватске јер је у Сплиту отпјевао пјесму "Пљуни и запјевај моја Југославијо".

"Не видим ништа спорно у томе што је "Бијело дугме" на концерту у Сплиту, на концерту у Пули отпјевало пјесму "Пљуни и запјевај моја Југославијо", иако након концерта у Пули није било таквих реакција. Мислим да то је једноставно њихова песма, пјесма са јаком антиратном поруком, врло јасна", рекла је Алка за ИН Магазин.

"Не смета им кад Лепа Брена пјева "Југословенку"

"Југославија је дио наше прошлости. Не можемо да је избришемо гумицом. Међутим, није ми јасно зашто се не прави проблем када Лепа Брена пјева пјесму "Југословенка". Ту пјесму заједно са њом пјевају хиљаде и хиљаде младих људи", додала је, мислећи на недавне концерте Лепе Брене у Загребу.

Она је додала да је пјесма "Пљуни и запјевај моја Југославијо" инспирисана ријечима Бранка Миљковића, једног од највећих пјесника прошлог вијека рођеног у Нишу.

"Умро је и живио у Загребу. Заиста има јасну антиратну поруку. То је пјесма Бијелог дугмета, пјесма наше младости. Не говори ништа лоше и мислим да је сасвим нормално да је Бијело дугме уврстило на свом репертоару", закључила је Алка која је била на концерту Дугмета у Пули.

"Брега и Дугме те вечери су нас вратили у прошлост, дивно вријеме наше младости. Пуни емоција и утисака, наредно јутро смо уз кафу препричавали утиске са фантастичног концерта у Цаве Романе. Хвала Брего! Било је дивно одрастати са тобом", написала је тада уз фотографије са Бреговићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана