Хрвати се осрамотили пред Бернијем Еклстоном

vecernji.hr
Хрвати се осрамотили пред Бернијем Еклстоном

Шеф Формуле 1 Берни Еклстон морао је да потегне везе да би усидрио своју јахту у трогирску риву, пошто су га у луци одбили а ноћ је провео у ували Салдун.

 

Хрватски Вечерњи лист пише да су се Трогирани осрамотили и то пред својим највjернијим гостом и највећим промотером, који им долази већ 15 година.

Еклстон се у суботу увече, када је својом 54 метара дугом јахтом “Петаром” стигао као што то чини већ деценију и по, пријавио за вез на риви, али речено му је да нема мјеста и да ће морати чекати јутро. За Бернијеву јахту до сада је увијек било мјеста па, иако непријатно изненађен, одлучио је чекати јутро у ували Салдун.

Међутим, ујутро је Бернију поновно речено да за њега нема мјеста. Он и супруга Фабиана одлазе, они који га познају тврде, дубоко разочарани. Вратили су се поновно послијеподне и ипак успјели везати јахту на риви.

Лист пише да је један од његових локалних пријатеља, који очито зна како у Хрватској треба рјешавати проблеме, повукао везе и тек након његове интервенције и телефонског позива у Трогир, нашло се мјеста за ”Петару”.

Не зна се шта је разлог, али шеф Формуле 1 који 15 година долази у Трогир, ове године изгледа да није добродошао. Проблема је било и почетком августа када је "Петара" с посадом чекала Бернија и супругу Фабиану да се укрцају, али након почетног одбијања, јахта се везала уз трогирску риву.

Бламажа с једним од најбогатијих људи на свијету, чије фотографије како купује воће на трогирској тржници, рибу на рибарници, љуби Фабиану, а у позадини су трогирски "кампанели" објављују сви свјетски таблоиди рекламирајући хрватску обалу, могла се избјећи, коментарише тај хрватски лист.

“Нисмо се осрамотили само пред Бернијем и Фабианом. На Петари су и његови пријатељи, аустријски брачни пар, власници туристичког ризорта и родитељи возача Формуле 1 Себастијана Фетела”, пише Вечерњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана