ХРТ папрено кажњен због рекламирања чарапа Лепе Брене, огласила се и пјевачица

ГС
ХРТ папрено кажњен због рекламирања чарапа Лепе Брене, огласила се и пјевачица

Савјет за електронске медије Хрватске 3 (ВЕМ) изрекао је ХРТ прекршајни налог од 13.270 евра, те 1.320 евра одговорној особи због прикривеног оглашавања у емисији "Код нас дома" у којој је гостовала Фахрета Јахић, познатија као Лепа Брена која је рекламирала своју колекцију чарапа.

Савјет за електронске медије (ВЕМ) од ХРТ је још средином децембра 2023. године затражило очитовање због могућег кршења одредби Закона о електронским медијима о прикривеном оглашавању, односно одредби да “аудиовизуелна комерцијална комуникација мора бити одмах бити препознатљива као таква”, те да “нису допуштене прикривене аудиовизуелне комерцијалне комуникације”.

Реакција хрватског медијског регулатора услиједила је након емисије емитоване 4. децембра у којој је Лепа Брена неколико минута несметано рекламирала чарапе из своје модне колекције, а водитељка Ива Шулентић није је у томе зауставила.

Због тога су се накнадно огласили с ХРТ тврдећи како је Лепа Брена била претходно упозната са свим темама разговора.

Истакли су како је сценарио гостовања садржавао сљедеће теме: предпразнично вријеме, како га она проводи с породицом, о њеним концертима пред многобројном публиком, њена пјевачка каријера, успомене на Загреб, феномен пет распроданих Арена Александре Пријовић и најава њеног концерта у Арени Загреб сљедеће године.

– Но, унаточ тома гошћа је нажалост искористила гостовање у емисији уживо и рекламирала свој нови подузетнички пројекат. Нико укључен у стварање ове популарне послијеподневне забавне емисије није имао намјеру бавити се рекламирањем наведених производа – извијестили су с Присавља.

С друге стране, накнадно се о наступу на Хрватској радиотелевизији огласила и Лепа Брена, преноси Н1.

– Нисам имала намјеру намјерно кршити права на рекламу. Нико ми то није изричито забранио. Могли су ме прекинути у било којем тренутку и не бих се увриједила. Имали смо сто других тема за разговор – казала је Лепа Брена

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана