Холивудска глумица доживјела највеће страхоте у дјетињству

Агенције
Холивудска глумица доживјела највеће страхоте у дјетињству

Америчка глумица, која се прославила холивудским хитовима "Колекционар" и "Двострука опасност", почетком године постала је УН-ова амбасадорка добре воље. Ипак, иза лијепог лица, успјешне каријере и политичког ангажмана крије се једна сасвим друга особа која је у животу прошла прави пакао.


Ешли Џад (48) је 2011. године објавила књигу о свом животу назива "All That Is Better and Sweet", а у њој је открила како је више пута била жртва сексуалног насиља. Злостављао ју је старији човјек док је била дијете, силована је као тинејџерка, а била је и жртва сексуалног насиља од стране рођака чијег се имена присјетила тек након психотерапије.

Глумичини родитељи развели су се када је имала само четири године, а већ у доби од седам постала је депресивна. Убрзо је по први пут постала жртва злостављања, а када је за исто испричала својим ближњима, нико јој није вјеровао.

Од малена је била изложена сексуалним ескападама своје мајке Наоми, као и њеним физичким обрачунима с бројним партнерима. Наоми је имала и пиштољ па се Ешли с оружјем играла од малих ногу, а чак се и опробала у руском рулету. До своје осамнаесте године промјенила је чак тринаест школа па се осјећала непожељно и невољено.

У средњој школи побједила је на манекенском такмичењу гдје је освојила двомјесечни уговор за рад у Јапану. Понадала се да ће је та прилика извући из биједе и омогућити нови почетак. Међутим, за вријеме путовања била је изложена неморалним понудама менаџера задуженог за организацију, а један манекен ју је покушао натјерати на орални секс.

Ешли је упркос свим потешкоћама одлучила да крене даље, а један од њених приоритета било је образовање. Дипломирала је на Универзитету у Кентакију, па се преселила у Холивуд гдје је остварила завидну каријеру.

Ожиљке је годинама скривала од јавности, а тек је на наговор тадашњег супруга Дарија Франчитија одлучила разоткрити своју страшну прошлост и на тај начин ријешити се боли која ју је изједао од раног дјетињства.

У књизи је написала и како ју је сестра Винона мотивисала да се пријави на рехабилитацију због преједања. Тамо се суочила са свим болним сјећањима из живота.

"Преживјела сам сексуално злостављање, силовање и инцест. Благословљена сам јер су ми 2006. особа које су проживјеле исто помогле у опоравку… Љето 1984. је било болно. Једна ме одрасла особа два пута силовала, док ме друга одрасла особа непрестано злостављала, а један је мушкарац притом све посматрао (сада знам да је то било зато јер му је био потребан свједок, неко ко ће поткопати моју изјаву у случају да одлучим све пријавити)…", написала је својевремено на друштвеним мрежама.

Ешли тврди да и даље пати од депресије и објашњава да је одлучила да потражи помоћ у рехабилитацијском центру у Тексасу. Терапије су јој помогле да дође до потиснутих сјећања на инцест у детињству, иако није написала који ју је члан породице злостављао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана