Хју Грант наплатио прислушкивање

Танјуг
Хју Грант наплатио прислушкивање

Британски глумац Хју Грант и издавачи сада угашеног листа News of the World вансудски су рjешили спор повезан са новинарским прислушкивањем телефона, након што се глумац сагласио да прихвати "велики износ новца" за начињену штету, јавиле су агенције.

"Грант је риjешио спор и сва правна питања везана за нелегалне активности новинара тог листа током неколико година (...) издавач (News Group Newspapers) сложио се да му исплати знатну суму новца, које је он пребацио на рачун компање ''Хекд оф'' за борбу за слободу медија и одговорност новинара", навео је Грантов адвокат Марк Томсон.

Тачан износ суме коју је Грант добио се не наводи, наглашавају агенције.

Друштвену кампању "Хекд оф" покренули су људи којима су британски листови прислушкивали телефоне, а Грант је један од главних активиста кампање.

Скандал је избио најпре око неколико британских листова који припадају компанији Руперта Мердока "Њус корпорејшн", а врхунац је настао прошлог љета када се испоставило да су новинари таблоида "Њус ов д ворлд" нелегално прислушкивали телефоне хиљада људи ради добијања информација.

Исте године тај таблоид је угашен а против њега и издавача поднето је мноштво тужби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана