Хилари Клинтон и Јоко Оно биле у интимној вези

Агенције
Хилари Клинтон и Јоко Оно биле у интимној вези

Јапанска умјетница рекла је како је Хилари Клинтон срела 1970. године током протеста против рата у Вијетнаму. Тада су биле у краткотрајној интимној вези, а након тога су изгубиле контакт

Јапанска умјетница Јоко Оно (82) недавно је изненадила изјавом да је 70-их година имала аферу с Хилари Клинтон (67) која улази у предсједничку трку за изборе који ће бити 2016. у САД-у.

- Среле смо се у Њујорку неколико пута током протеста против рата у Вијетнаму 1970. године и постале смо врло интимне. Дијелимо пуно заједничких вриједности о равноправности полова, борби против доминације мушкараца и патријархата у друштву - рекла је удовица Џона Ленона.

Додала је како су имале кратку романтичну авантуру док је живјела с Џоном на Менхетнуа, а Хилари је тада студирала на универзитету Јејл. С временом су, каже Јоко, изгубиле контакт.

Умјетница вјерује да би побједа Хилари на предсједничким изборима "значила велики напредак за ЛГБТ заједницу и женска права у земљи". Но стручњаци сматрају да би изјава Јоко Оно о лезбијској прошлости Клинтонове могла угрозити њену предсједничку кандидатуру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана