Хелен Мирен: Била сам дебела и пјегава дјевојка, али и пијана на првом снимању

Агенције
Хелен Мирен: Била сам дебела и пјегава дјевојка, али и пијана на првом снимању

Лос Анђелес - Дејм Хелен Мирен отворено је причала о почецима своје глумачке каријере и томе како је хтјела да буде као Брижит Бардо, преносе агенције.

 

Она данас има титулу даме, Оскара, четири Бафте, три Златна глобуса, четири Емија и двије глумачке награде у Кану, али Хелен Мирен се и даље пријесјећа када је била “дебела пјегава дјевојка” која је сањала о томе да постане холивудска звијезда.


Глумица, која тумачи Хичкокову супругу Алму Ревил уз Ентонија Хопкинса у новом филму о британском редитељу, рекла је да никад није имала мале снове; увек је пуцала право на врх.

- Моја инспирација биле су Елеонора Дузе, Сара Бернар и те велике звијезде. Најискреније вам кажем, све што сам хтјела је да будем звијезда - што је, заправо, грозно. Ужасно сам жељела да будем Брижит Бардо. Била сам дебела, пјегава дјевојка која сједи на обали Саутенда на Мору и сањари о томе да ће неки продуцент колима проћи туда, промолити се кроз прозор са цигаром у устима и рећи, 'Хеј, како се зовеш? Баш сам тебе тражио!'“ – прича Мирен.

Када је коначно успјела да се пробије у филмски свијет, Миренова је рекла да је била изгубљенија но икад.

Пошто је на снимању филма “O Lucky Man!” морала да пије прави шампањац, глумица је била “потпуно пијана послије пола сата. Водали су ме по тој великој кући и наливали кафом, а ја сам само мрмљала како ми је добро. Послије  снимања сам отишла кући и јецала, мислећи како сам све упропастила” – каже  Мирен.

Хелен је додала да јој је драго што су филмски сетови постали мање мушки свијет:

- На почетку моје каријере на снимањима је владала врло мужевна, ортачка атмосфера. А сада – што је фантастично – има доста жена иза камере и при том не мислим само на редитељке – каже Хелен.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана