Хастлер и Лари Флинт поново подијелили Америку

Срна
Хастлер и Лари Флинт поново подијелили Америку

Њујорк - Један од најдуговјечнијих америчких часописа за одрасле "Хастлер" поново је изазвао лавину реакција, јер се на насловној страни појавила фотографија жене умотане у америчку заставу као у хиџаб, али са откривеним голим грудима.

Контроверзни шеф магазина Лари Флинт ставио је испод слике натпис: "Слобода, прије свега".

Услиједиле су бурне реакције на друштвеним мрежама - док су једни одушевљени, други су бијесни јер сматрају да насловна страна вријеђа патриотске, али и вјерске осјећаје Американаца.


Лари Флинт је у свом стилу објаснио да је само хтио да отвори питање шта значи бити Американац данас, 43 године након изласка првог броја магазина.

Неки од коментатора увријеђени су употребом хиџаба, а другима смета што се он носи као застава.

"Хастлерово" јубиларно издање, "без поштовања према било коме", политичка је изјава против табуа и репресије, поручује Флинт за "Фокс њуз".

Флинт је главни јунак једног од најбољих филмова великог чешког режисера Милоша Формана, који је његову борбу за слободу изражавања овјековјечио у остварењу "Народ против Ларија Флинта".

У том ремек-дјелу Форман разматра границе слободе и људских права, те показује хронологију стварања "Хастлера" и Флинтове борбе са конзервативном јавношћу и судовима да се избори за право на свој начин изражавања, који је често прелазио границе уљудности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана