Хартсон живи од 250 фунти седмично

Глас Српске
Хартсон живи од 250 фунти седмично

Фудбалер Џон Хартсон прије двије године је побиједио рак, али каже да му је много теже да се избори са коцкарским дуговима.

Снажни Велшанин је направио завидну каријеру у Премијер лиги и Шкотској, али тренутно је практично "шворц" и живи са примањима од 250 фунти седмично пошто је објавио банкрот! Некадашњи нападач Aрсенала, Вест Хема, Селтика, VBA и Норич Ситија признао је да је у једном тренутку имао дуг између 300.000 и 400.000 фунти.

- Неки људи једноставно неће да ме оставе на миру и нуде ми могућност да се поново кладим како би се спасао дугова, али знам да је то само пут у пропаст. Вратио сам све што сам могао да вратим, остало једноставно нисам физички у стању - рекао је Хартсон. 

Велшанин је са већином људи којима је дуговао новац направио договор на суду по којем је дужан да им исплати 12 пенија за сваку фунту дуга. У каријери је зарадио неколико милиона фунти, али сада живи скромно и помаже сину који је талентовани фудбалер у Портсмутовој фудбалској академији.

Џон Хартсон од недавно ради као стручни коментатор на телевизији.
- Никада никог нисам преварио. Многа пријатељства су ме скупо коштала, људи су ме искоришћавали за новац, опкладе, карте за утакмице и хиљаду ствари. Мислим да сам добар момак, али сам се борио са двије тешке болести - раком и коцкањем. Рак ме је научио да цијеним другу шансу у животу коју сам добио. Престао сам са коцкањем, никада више нећу крочити у казино, надам се да ће моја прича помоћи људима да схвате колико је то опасна ствар - закључио је Хартсон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана