Хаос на првом мјесту листe најгорих остварења из свијета седме умјетности

Приредила: Александра Глишић
Хаос на првом мјесту листe најгорих остварења из свијета седме умјетности

Лос Анђелес - Без обзира на то колико редитељи, сценаристи и глумци уложе труда у снимање филма, нека од остварења добију лоше оцјене филмских критичара.

Чак и када публика позитивно оцијени одређене филмове, критика има посљедњу ријеч, а да би све било прецизно дефинисано, критичари су направили листу најгорих филмова.

Од болесних филмских наставака до документарца о Хилари Клинтон, критичари неким остварењима никада неће опростити што уопште постоје.

Први на неславној листи је акциони филм "Хаос" из 2005. године, у којем главну улогу игра популарни холивудски глумац Џејсон Стејтам. Ово је само једна у низу лоших акција за коју критичари немају ниједну лијепу ријеч.

На мјесту број два смјестио се трилер "Био-Доме" из 1996. године. Снимљен послије огромног успјеха комедије "Глуп и глупљи", овај филм редитеља Џејсона Блума покушао је да надогради основну причу о двојици људи у неуобичајеним околностима који упозоравају на еколошке опасности које пријете планети Земљи. Ипак, критика је ову причу оцијенила као јако лошу.

Филм "ФИФА - Уједињене страсти", који је снимљен 2014. године, је романсирана историја Свјетске фудбалске федерације - ФИФА, а заузима треће мјесто на листи.

- "Уједињене страсти" је један од најнегледљивијих филмова из блиске прошлости, неискрена корпоративна канонизација, којој се чак не можете ни насмијати - написао је критичар "Њујорк тајмса".

У овом филму игра и славни глумац Жерар Депардје.

Четврто мјесто резервисано је за остварење "Распјевана шума" из 2003. године. То је романтична фантазија која говори о удовцу Кристоферу који након смрти жене почиње да умишља да је реинкарнација њемачког борца отпора, кога су нацисти објесили због скривања Јевреја током холокауста. Документарац "Хиларина Америка", снимљен прошле године, добио је "Златну малину", која се додјељује за најгори филм, а на овој листи заузео је пето мјесто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана