Халиду Бешлићу стопирали изградњу виле

ГС
Халиду Бешлићу стопирали изградњу виле

Пјевачу Халиду Бешлићу стопирана је изградња виле на Пељешцу, у општини Драче у Хрватској, пошто је утврђено да је грађевинску дозволу добио тек крајем прошле године, када је кућа била изграђена скоро до крова, наводе хрватски медији.

Државни инспекторат затворио је градилиште, не само пјевачу, већ још неколицини људи који су се почастили земљиштем на овој предивној локацији.

"Купио сам парцелу од пријатеља, односно његове ћерке, која има фирму, и она гради комплекс од 12 кућа. Све је купљено већ с грађевинском дозволом. То неће бити екстра луксузна вила, него кућа од 170 квадрата. Свакако ћу имати базен пред кућом. Вјерујем да ће бити готова идуће године, не знам хоћу ли успјети до љета. Видјећемо. Одлучио сам се за то мјесто због мира, љепоте и близине Сарајеву", причао је Бешлић за Сторy.хр крајем прошле године.

У власничком листу наводи се да је уговор о купопродаји некретнине овјерен још 16. августа, а почетком децембра 2023. је 12 луксузних вила било изграђено готово до крова, али већина без грађевинске дозволе.

На упит који су из Империјал.нет послали надлежним институцијама за издавање дозвола на тој локацији, стигао је одговор да је на Бешлићево име дозвола издата 20. децембра 2023. године.

"Захваљујемо на додатном упиту. Као што смо навели у претходно Вам достављеном одговору, грађевинска инспекција Државног инспекторат обавила је инспекцијски увид на локацији из Вашег упита, а који се односи на десет градилишта на којима се изводе грађевински радови. На два градилишта нису утврђене повреде закона, за једно градилиште утврђено је како се радови изводе без грађевинске дозволе, док је за осталих седам утврђено да се изводе без извршне грађевинске дозволе. Складно чл. 119. Ст. 3 Закона о Државном инспекторату обустављено је даљње грађење постављењем посебног службеног знака "ЗАТВОРЕНО ГРАДИЛИШТЕ". Даљњи инспекцијски поступак је у току", пише у одговору Државне инспекције Републике Хрватске.

С обзиром на наведено, јасно је како се ни фирми која је свима продала парцеле, а ни онима који су попут Халида Бешлића од исте купили парцеле и који су почели градити много прије издавања икаквих дозвола, неће бити баш најугодније суочити се с посљедицама које ће евидентно укључивати и новчану казну ако се закон буде спроводио једнако над свима, навели су на сајту Империјал.нет, преноси Пинк.

"Немам коментар због хрватских медија. Ја имам дозволу и све је океј. Хоће назор аферу, не знам коме то треба", поручио је овим поводом Халид Бешлић за Клиx.ба.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана