Халид Муслимовић мора да врати дуг од скоро 90.000 КМ бившој пријатељици!

ГС
Халид Муслимовић мора да врати дуг од скоро 90.000 КМ бившој пријатељици!

Врховни суд Републике Српске донио је коначну одлуку да је пјевач Халид Муслимовић дужан да плати 89.462 конвертибилне марке Ази Ханџић из Приједора.

У образложењу пресуде, коју је донијело вијеће у саставу Горјана Попадић (предсједник већа), Виоланда Шубарић и Роса Обрадовић, наводи се да је Ханџићева имала јасне доказе о томе да јој фолк пјевач дугује поменуту своту новца. Поред тога, Халид ће морати да јој плати и затезну камату, почев од дана 19. јануара 2014. године, као и трошкове поступка од 9.048 конвертибилних марака.

Аза је Халида тужила 2020. због тога што јој није вратио новац који му је позајмљивала у периоду од 1996. до 2010. године како би му помогла да се извуче из финансијске кризе, јер је у том периоду била пријатељица његове породице. Након 2010. више пута му је тражила позајмљени новац, а како га он није враћао, Ханџићева је 19. новембра 2013. године послала опомену пред тужбу пјевачу, на коју он није реаговао. Докази да му је давала новац на зајам јесу трансакције преко Вестерн јуниона и свеска у којој је Аза записивала колико и када је дала паре Халиду, а у којој се налази и његов потпис као потврда да је примио средства. Све то је уважено у првостепеном поступку пред Основним судом у Приједору, док је другостепеном одлуком преиначена одлука и смањен је износ дуга јер судија није уважио позајмљени новац који је Ханџићева слала људима из блиског Муслимовићевог окружења. Међутим, Врховни суд је уважио и ове доказе и потврдио пресуду првостепеног суда.

Аза је за Курир рекла да је јако задовољна одлуком суда и да се нада да ће јој Халид у што скорије вријеме вратити новац.

- Врховни суд Републике Српске  је 6. августа 2024. године донио коначну пресуду у моју корист према адекватним доказима. Овим путем желим да се захвалим и Окружном суду у Приједору и Врховном суду у Бањалуци, а посебно цијењеним судијама, на коректном раду, у којем се доказало да није битно ко си и шта си. На суду је сад доказано да су битни само докази. Зато поручујем свима који имају потражњу, а имају доказе, да се јаве мом адвокату. Процес траје, али се исплати. Надам се, а искрено и очекујем од Муслимовића да ће сад бити коректан и да ће без пуно одуговлачења вратити мој новац. Сигурна сам да је добростојећи, па ако нема кеша, нека поврати поклоњену имовину на своје име и нек је прода и врати дугове како мени, тако и осталима. Сва та имовина је стечена у вријеме позајмице - поручила је Аза.

Муслимовић није одговорио на упит Курира.

Поред Азе Ханџић, Муслимовића су због дуговања тужили и Ермин Ерко Елезовић (32.500 евра) и Соња Башић (око 90.000 евра). Осим њих, у медијима су свједочили и Мирјана Поњигер, која је рекла да јој Халид никада није вратио дуг од 5.000 долара, као и славни боксер Антон Анте Јосиповић, који је пјевача оптужио да га је преварио за око пола милиона марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана