Халид Бешлић тражио, али му не дају хрватско држављанство?

Дневни аваз
Халид Бешлић тражио, али му не дају хрватско држављанство?

Сарајево – Пјевач Халид Бешлић је у више наврата тражио хрватско држављанство, али га никада није добио, преноси “Дневни аваз”.

Иако су на сличне захтјеве други умјетници из БиХ, на препоруку Министарства културе Хрватске, прије или касније добијали држављанство, сарајевски фолкер очигледно није био те среће.

Или боље рећи - нема одговарајуће заслуге!

Појединци су Хрватима очигледно подобнији, да не кажемо културнији од других.

Бх. глумац Емир Хаџихафизбеговић је баш ових дана на Сарајево филм фестивалу, у интервјуу за једну ТВ кућу с посебним поносом говорио о хрватском држављанству које је добио у прољеће.

Њега је Министарство културе оцијенило као грађанина од посебног интереса за Хрватску, а рјешење му је потписао министар унутрашњих послова Ранко Остојић.

Таква процедура уобичајена је и за врхунске спортисте из иностранства који затраже да постану пуноправни грађани Хрватске, а њима се држављанство додјељује на препоруку Министарства спорта.

Иако се много рјеђе говори о онима које су препоручили задужени за културу, требало би споменути и да је хипхопер Едо Мајка, који је познат по упорности у тражењу хрватских папира, 2010. године напокон добио оно што је желио.

Али Халид Бешлић није.

Како стоје ствари, и неће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана