Халид Бешлић: Отац није дао да се оженим у Сарајеву

ГС
Халид Бешлић: Отац није дао да се оженим у Сарајеву

Пјевачка легенда Халид Бешлић осврнуо се на вријеме када је требао да се вјенча са својом тадашњом дјевојком Сејдом.

 Бешлић се наиме присјетио свог вјенчања на Романији када су им током церемоније склапања брака стигли "непозвани гости".

Занимљиву анегдоту са своје свадбе Бешлић је открио током гостовања у ИнМагазину.

"Значи овај извор Кнежак у пјесми Романија, то је село Кнежина гдје сам ја. Ја у Сарајеву живим, али мени отац није дао да се вјенчам у Сарајеву него сам морао ићи на село. Не пика он мени вјенчање ако нећу ту, знаш. И ја испоштујем оца. Он је главни, не можеш ти...док је жив био, у нас је тако, док је стари жив - његова је задња. Нема ту приче, увијек је тако било", присјетио се Халид Бешлић.

Вјенчали су се код матичара у трошној згради локалног мјесног уреда.

"У том мјесном уреду, вјенчања два годишње. Љето је било, прозор је био отворен и одједном птице двије три долете...ми таман да потпишемо...оне су се залетале, улетиле у те просторије, то је такав смијех био, таква зезанција, да је то било лудило", додаје Халид.

Халид Бешлић у браку је супругом Сејдом више од 46. година. Халид Бешлић један је од најпознатијих бх. пјевача народне музике, а његова супруга Сејда му је највећа подршка. Њихова љубавна прича почела је у исто вријеме кад и његова блистава каријера у свијету музике.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана