Хајсен признао да је геј

Глас Српске
Хајсен признао да је геј

Ентон Хајсен, син некадашњег фудбалера Ливерпула Глена, постао је први играч у Шведској, гдје игра, а вјероватно и у Европи, који је јавно признао да је хомосексуалац.

Овај двадесетогодишњак, који брани боје шведског друголигаша БК Утсиктенса, чији је тренер управо његов поменути отац Глен, потиче из фудбалске породице, пошто су му и браћа Тобијас и Aлександер такође професионалци.

Ентон је рекао да је желио да објелодани своје сексуално опредјељење јер мисли да бити фудбалер и истовремено бити геј није "ништа страшно".

- Можда не играм у некој од топ-лига, али хоћу да докажем да нема никаквих проблема са тим што сам фудбалер, а хомосексуалац - изјавио је Хајсен јуниор за енглеске медије.

Хајсен је признао да неки људи, у најмању руку, нису баш срећни његовим признањем да је геј, али, како каже, то је њихов проблем, није његов.

- Увијек ће постојати они који неће толерисати хомосексуалце, као и они који, рецимо, не трпе имигранте - истакао је Ентон.

Много познатији Ентонов брат Тобијас, члан Гетеборга, који је 15 пута носио дрес шведске A репрезентације, поздравио је став који је јавно изнио његов млађи брат.

- Надам се да ће сада, послије храбре одлуке мог брата, много више фудбалера смјети да каже да су хомосексуалци - нагласио је Тобијас Хајсен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана