Гвинет Палтроу изгладњује дjецу, кажу стручњаци

Агенције
Гвинет Палтроу изгладњује дjецу, кажу стручњаци

Глумица Гвинет Палтроу (40) позната је по доброј линији о којој води рачуна још од своје 20 године. Избјегава тестенину, хљеб и пиринач, јер сматра да садрже састојке који нису здрави. Редовно држи макробиотичке дијете и тако показује својој дјеци на који начин се здраво храни и изгледа.

У свом новом кувару "То је добро", који ће објавити слиједећег мјесеца, Гвинет је посветила цијело поглавље житарицама према којима има веома скептичан однос.

- Сваки нутрициониста и љекар ће вам рећи да је тешко навићи тијело да функционише без глутена. Срећни су они који су алергични или нетолерантни на глутен. Моја породица не једе хљеб, тестенину и житарице које су прерађене од бијелог пиринча, избегавамо унос угљених хидрата - рекла је Гвинет.  

Нутрициониста Ивон Вејк, сматра да Гвинет претерује у својим драстичним дијетама и начину исхране, јер тако може повриједити своју дјецу која су такође подвргнута њеном режиму.

- Мислим да то није добра идеја, видјела сам слике њене дјеце и јако су мршава. Њиховом мозгу су потребни угљени хидрати како би боље функционисао. То је исто као да не доручкују сваког јутра, а потребна им је снага како би били као остала дјеца. Не би смијела да их тјера да се одрекну толико хране без стручног медицинског савјета - напомиње Вејк.

Због такве исхране Гвинет је прије двије године имала јаку главобољу док је ручала са пријатељима у башти свог дома у Лондону.

- То је било прољеће 2011. године када сам, без претеривања, мислила да ћу умријети. Изнела сам ручак напоље, када сам осјетила такав бол да је мало фалило да паднем у несвјест - признала је глумица.

Када је отишла код љекара они су јој рекли да пати од мигрене и паничних напада и да је на ивици анемије. Тада су јој савјетовали да промјени начин исхране, након чега је сасјекла и унос кафе, јаја, шећера, кромпира и меса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана