Грудима приредила опроштајну журку: Жао ми је, али морам да их одстраним

Агенције
Грудима приредила опроштајну журку: Жао ми је, али морам да их одстраним

Једна млада Британка направила је опроштајну журку за своје груди. Овај догађај није био ни налик сахрани већ једном веселом слављу живота.

Двадесетседмогодишња Клара Хермет крајем мејсеца ће обавити дуплу мастектомију. Она је, наиме изгубила и мајку и сестру због рака дојке, а за ову превентивну процедуру одлучила се када је сазнала да носи БРЦА 1 ген који значајно повећава ризик од болести.

Ова млада радио водитељка је ову велику и значајну одлуку одлучила да претвори у позитивну коју ће искористити да слави живот. Како каже, жељела је да подјели своју причу са што више људи у нади да ће сви „моћи да рационализују своје страхове и осјете се охрабрено, да имају контролу над собом и самопоуздање".

На опроштајној забави она се фотографисала више пута јер жели да се у будућности сјети како су њене груди изгледале.

"То је била сјајна ноћ, пили смо, играли, славили и осјећали се вољено", написала је на свом блогу.

Када је имала само девет година Клара је изгубила своју мајку, а 2012. године и тридесетједногодишњу сестру Емили која се дуго борила са болешћу.

Чим јој се сестра разбољела Клара је отишла да се тестира на ген који за 85 одсто увећава шансу да се добије болест, а тест је био позитиван.

"Када су ми рекли да сам позитивна осјећала сам се као да ме је неко ударио песницом у лице. Изашла сам из болнице и нисам могла да престанем да плачем. Знала сам да морам што прије на операцију, али била сам млада и имала сам само 19 година. Мислила сам да би требало да сачекам док не будем у стабилној вези са човјеком који ће ме вољети због онога што јесам, а не који ће побјећи чим ме види послије операције. Све је то дјеловало тако далеко", испричала је.

 

Она је сачекала неколико година да сазри као особа прије него што је коначно донијела ову тешку одлуку.

"Ово нисам одлучила преко ноћи. Морала сам прво добро да упознам себе , нисам жељела да ме груди дефинишу. Недостајаће ми, али шта да радим. Нећу да жалим"

Клара сматра да ће јој ова операција помоћи да коначно заврши са трагичним циклусом у својој породици.

"Имамо само један живот. Много година сам провела осјећајући се тужно и несрећно. Смрт моје сестре је била прекретница. Она више није жива, али ја јесам. Хоћу да имам срећан, позитиван живот, који ће имати неки смисао", закљчује своју причу ова млада дјевојка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана