Грилс страствени заљубљеник у дивљину

Глас Српске
Грилс страствени заљубљеник у дивљину

Док се неустрашиви водитељ емисије "Човјек против дивљине", који се емитује Дискавери каналу, пробија кроз слапове Замбези ријеке, те се скрива скоро го у леденим шпиљама у Сибиру, тестира гипкост тијела заробљеног у живом пијеску и бори са алигаторима у парку Евергладес на Флориди, Бир Грилс је заокупљен својим храном.

Управо је његов необични мени и најинтригантнији, јер са посебном слашћу једе читаву лепезу скоро распадајућих лешина гмизаваца и сисара. Он животиње лови и припрема у дивљини. Мени и начин приправљања "хране" је изузетно занимљив за гледаоце који имају прилику да прате документарне емисије многих авантуриста. Бир Грилс је јединствен чак и када се спушта низ окно горућег вулкана. Тада се на његовом лицу може видјети задовољство и одсуство страха. Његова доза ентузијазма лако отклања све потешкоће које му стоје на путу. Екстремни спортови су за њега били страст од најранијег доба. Препознавши своје изузетне физичке способности Грилс се регрутује у специјалним јединицама британске авијације (СAС), 1996. године када је остао тренутно парализиран послије погрешног приземљења падобраном у Aфрици. У кревету је лежао скоро непомичан али је знао да ће уколико прохода освојити највиши врх Монт Евереста. Са 23 године је постао најмлађи Енглез који се попео на Монт Еверест.

- Цијеним дивљину и уживам у њој. Волим све оно што радим за шоу изузетно ми се допада збуњеност публике и реакције које могу чути послије сваке епизоде - каже Грилс.

Иако су критичари шоуа изнова доказивали да Грилс користи методе из већ написаног приручника за преживљавање, снимање шоуа никада није прекинуто. Све сумње и критике могу само повећати популарност Бира Грилса који није јединствен због тактике преживљавања у дивљини, него због изванредних савјета али и импровизације животних неприлика које су помало сулуде и за њега самог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана