Горбачов приредио гламурозну журку за 80. рођендан

Глас Српске
Горбачов приредио гламурозну журку за 80. рођендан

Бивши совјетски лидер Михаил Горбачов приредио је, поводом свог 80. рођендана, у лондонском "Ројал Aлберт холу" гламурозну хуманитарну забаву којој је присуствовао велики број познатих личности. Домаћини вечери били су у сриједу навече холивудски глумци Шерон Стоун и Кевин Спејси, а за музички дио програма били су задужени Лондонски симфонијски оркестар под палицом чувеног руског диригента Валерија Гергијева, оперска дива Кетрин Џенкинс и њемачка рок група "Шкорпионс" која је извела свој чувени хит из времена пада Берлинског зида "Wind of Shange ".

Горбачов, који је напунио 80 година 2. марта, дошао је на прославу "Горби 80 гала" у друштву кћерке Ирине. Обраћајући се гостима, бивши совјетски лидер је рекао да је доста тога проживио и видио током својих осам деценија, искусио тешке, али и срећне тренутке, говорио пред много људи, али да никад није био на једном оваквом скупу.

Међу VIP гостима, који су платили између 200 и 114.000 евра да би дошли на забаву, било је пуно виђених Руса и Лондонаца, као и познатих звијезда и политичких "тешкаша" попут бившег "Терминатора" и гувернера Калифорније Aрнолда Шварценегера, бившег британског министра иностраних послова Дејвида Овена, бившег лидера "Солидарности" и пољског предсједника Леха Валенсе и израелског предсједника Шимона Переса. Вече су "уљепшале" бројне звијезде као што су бивша чланица поп групе "Спајс гирлс" Мелани Чизом, глумице Голди Хоун и Мила Јововић, али и Горбачовљеве унуке Ксенија и Aнастасија. Током вечери уручена је и награда "Горбачов" за "појединце који су промијенили свијет" коју је бивши совјетски предсједник недавно установио.

Награду су добили оснивач "Worldwide weba" Тим Бернерс Ли, медијски могул и оснивач Си-Ен-Ена Тед Тарнер и 25-годишњи кенијски инжењер Еванс Вандонго. Новац прикупљен на гала вечери биће поклоњен хуманитарним организацијама, међу којима је и "Фондација Раиса", која носи име Горбачовљеве супруге, преминуле 1999. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана