Горан Делић: Побиједићу Полстера

Дарко Пашагић
Горан Делић: Побиједићу Полстера

БAЊAЛУКA - Пред прослављеним боксером Горан Делићем је још један испит. Он ће се у дворани "Скајлајн" у Минхену, 21. децембра борити против Мађара са њемачким пасошем Тамаша Полстера за титулу интернационалног првака свијета у верзији Свјетске боксерске организације (WBA).

- Први дио припрема сам обавио у Етно-селу "Врбница" на Зеленгори, а по повратку у Бањалуку тренирам у сали Боксерског клуба Славија, на Градском стадиону и у Спортској дворани "Борик". Одлично се осјећам и потпуно спремно дочекујем меч. Свјестан сам да је преда мном тежак задатак, али вјерујем да ћу савладати Мађара са њемачким пасошем и окитити се највреднијим појасом у мојој досадашњој каријери - истакао је Делић.

Aктуелни свјетски првак у крузер категорији (до 90.719 килограма) у верзији Универзалне боксерске организације (UBA), интерконтинентални првак свијета у верзији Свјетског боксерског савјета (WFB) и европски шампион у верзији Интернационалне боксерске федерације (IBF) каже да је Мађар веома искусан борац.

- Гледао сам снимке његових борби и увјерио се да се ради о веома чврстом борцу, можда и најјачем у мојој досадашњој професионалној каријери. Најјаче оружје су му крошеи, на што морам добро да обратим пажњу - додао је Делић.

Званично вагање ривала уочи меча заказано је за 20. децембар у Минхену, а већ су познати и арбитри овог дуела. Ринговни судија је Жан Луј Леглен (Француска), а бодовни: Aртуе Еленсон (Њемачка), Манфред Кихлер (Њемачка) и Хозе Мартинез (Шпанија).

- За овај меч ми није одобрено да тражим једног судију из БиХ или из регије, али то не би требало да ми представља проблем. Уз мене ће бити тренери Владо Милијевић и Маринко Торбица, а асистираће ми и мој велики пријатељ, кик-боксер Драженко Нинић - додао је Делић.

Овај спектакл организује "Петковић бокс промоушн", чији је власник прослављени њемачки боксер српског поријекла Aлександер Славиша Петковић. Прије главне борбе вечери између Делића и Полстера гледаоци ће уживати у још пет уводних мечева.

Биланс

У досадањој каријери Горан Делић је имао 23 професионална меча, у којима је забиљежио 23 побједе уз пет нокаута. С друге стране Тамаш Полстер је имао 18 мечева. Остварио је 11 побједа (пет нокаутом), шест пута је поражен и један његов меч завршен је неријешено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана