Гога Секулић: Жао ми је што нисам остала трудна са мојим Игором

Курир
Гога Секулић: Жао ми је што нисам остала трудна са мојим Игором

Београд - Прошло је четрдесет дана од смрти Игора Рамовића, супруга пјевачице Гоге Секулић, који јој је преминуо на рукама од рака јетре у болници у њемачком граду Хајделбергу, преноси "Курир".

Она је све вријеме била уз њега, давала му да једе, пије, пјевала му, бодрила га, уливала му наду и до посљедњег тренутка борила се заједно с њим.

И даље не може да повјерује у сурову истину - да је у мају носила вјенчаницу и била најсрећнија жена, а већ у јулу спремала ковчег да сахрани мужа.

У црнини, са сузама у очима и сјетом у гласу, ексклузивно за "Курир" открила је све што јој је на души.

- Много ми је тешко. Не знам како ћу све ово изгурати - започела је Секулићка своју најтужнију причу и бризнула у плач.

- Када некога искрено волиш, када у зрелим годинама нађеш партнера за брак и овако нешто ти се деси, не знаш где ћеш даље, шта ти је чинити. Десетак дана након свадбе заболео га је стомак. Ишао је код лекара, а они су му рекли да је неки вирус. Отишли смо и на ултразвук, где нас је дочекао шок! Лекар је рекао да има утисак да гледа налазе неког тешког болесника у годинама, а не младог човека - рекла је она.

Од тог дана креће Гогин пакао.

Игора остављају у једној београдској болници, гдје је све вријеме бдила над њим.

Шта је преживљавала, готово да нико није знао.

Игорова жеља је била да се о томе не прича, па је ћутала, иако јој је то тешко падало, јер је мислила да може чути неки добар савјет од људи.

- Ми смо две недеље крили од породице и пријатеља да је Игор много болестан. Међутим, окружење је приметило да он више није исти, да је нервозан, да се чудно понаша, па смо најближима рекли шта се дешава, а убрзо након тога отишли у Хајделберг, где је лежао месец дана - испричала је она.

С обзиром на то да је Игор мјесец дана раније платио њихову гламурозну свадбу у београдском хотелу „Хајат”, остао је без новца, па је пјевачица морала да да 30.000 евра како би се лијечио у Њемачкој.

- Само један преглед и консултација с доктором је 1.500 евра. Нисам размишљала колико кошта. Хтела сам и хуманитарне концерте да правим за њега. Када год би лекари рекли да нема наде, ја сам говорила да има, да му промене крв, органе. Није било спаса, иако смо веровали да га има. Почео је стомак да му се пуни водом, да му се та течност спушта у ноге. Имао је метастазу, која је захватила део панкреаса - нагласила је она.

Урађене су му двије хемотерапије, да би му након друге отказали бубрези. Умро је 14. јула у 20.50 часова.

- Тог дана су му дали маску с кисеоником, прекрили га чаршавом и било ми је све јасно. Неке послове које је требало сестре да раде, а које су, наравно, ту биле, ја сам желела да одрадим. Он би онда само заплакао и рекао: „Е, Гого моја, треба богу да захвалим какву жену имам.” Тог дана кад је умро, само сам га мазила, љубила, говорила му лепе речи, изјављивала му љубав, држала га за руке, причала му да га не дам. Умро ми је на рукама. Вриснула сам, а лекари  су ми дали лекове за смирење - каѕала је она.

Тај тренутак убио је све у Гоги.

Сљедећег дана бирала је ковчег, гледала док су купали и облачили њеног мртвог мужа...

- Бог ми је сведок шта сам све за супруга урадила. Иако је био на самрти, био је срећан што је осетио моју љубав и ја његову. Једини мушкарац који је био мој заштитник, који ми је стално давао комплименте, дизао ме и враћао ми самопоуздање. Много ми је жао што нисам остала трудна. То би ми дало неку снагу - испричала је Гога

Игор је умро разочаран у родитеље

- Игор је био срећан што има мене поред себе, али отишао је у гроб разочаран што нико није дошао да га посети у болници. Мислим на пријатеље, а првенствено на његову породицу. Они његово стање очигледно нису схватили озбиљно. Његова мајка је дошла на крају, закаснила је, иако сам јој јавила на време, после његове друге хемотерапије. Оцу сам исто јавила, а он је рекао: „Добро, добро.” Родитеље Игорове нисам често виђала. Били су културни према мени, као и ја према њима. Чак му је његова мајка у болници причала: „Сине, свака ти част какву си супругу изабрао, златом ћу је позлатити, стопе ћу јој љубити.” Ја то не очекујем нити тражим. Све што сам радила, радила сам из љубави. Игор је умро и све се променило. Нисмо у контакту и много ми је жао због тога, јер сам убеђена да нас он гледа - казала је она.

Читала сам о неким оставштинама, додала је.

- Што се тиче Игоровог наследства у Лондону, о томе нисмо причали, нисам била с њим тамо, дакле, немам додирних тачака с тим. Што се тиче Београда, живели смо у стану у којем је рођен и рекао ми је да је његов. Кад је био на лечењу, пошто су трошкови били велики, Игор је јавио мами да прода стан и пошаље му новац. Нисам удала из интереса. Да сам хтела тако, давно бих то урадила. Наша веза се заснивала искључиво на истини. Знам за Игорово двоје деце са две различите жене. Обе су удате, имају своје породице. С првом женом Игор је имао коректан однос, а с том другом Ким, која се експонирала и с којом има сина Себастијана, никакав однос није имао - рекла је она.

Секулићева је веома посвећена цркви и често разговара са свештеником из манастира Милешеве.

- Он ми је много помогао да разјасним шта се дешава с људима након смрти. Игор је веровао у Бога, али не колико ја. Пред пут у Немачку дошао је свештеник из Цркве Свете Петке да очита Игору молитву и намаже му стомак уљем Светог Нектарија. То је светац који лечи људе од карцинома. Да се не увреде лекари, ја више верујем у исцељење, али Игор се одлучио за лекарску помоћ - казала је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана