Глумица преминула због компликација након популарног естетског захвата

ГС
Глумица преминула због компликација након популарног естетског захвата

Силвина Луна, аргентинска глумица преминула је у 44. години. Луна је била у болници јер се лијечила од компликација које су настале након захвата естетског хирурга. Луна је била на бразилском лифтингу задњице још 2011. године, а од тада се борила с компликацијама, пише Вечерњи лист.

Наиме, како наводе медији, доктор јој је убризгао полиметакрилат, супстанцу коју је аргентинска Национална управа за лијекове, храну и медицинску технологију забранила. 

Медији исто тако наводе да је Луну оперисао хирург Анïбал Лотоцки. Он је 2021. оптужен због смрти ТВ водитеља и модног стручњака Мариана Цапрарола. Мариано је преминуо од компликација исте операције. 

Полиметилметакрилат је иначе прозирна, крута пластична твар коју произвођачи користе као замјену за стакло у дијеловима возила, лећама, плочама и прозорима. 

Силвини је опасна твар извађена из тијела 2016. Оперисао ју је тада у Миамију доктор Цриситан Пéрез. Казао је како је глумица и манекенка развила аутоимуну болест, а касније су јој затајили и бубрези. 

Стање јој се погоршало док је чекала нови бубрег. Али стање јој се погоршало. Болница је након тога објавила саопштење да Луна дише самостално, уз кинезиолошку, нутритивну и психичку рехабилитацију, али то није потрајало, јер је развила бактеријску инфекцију и враћена је на респиратор. Њен близак пријатељ изјавио је како су љекари њеном брату морао објаснити да није могуће више ништа учинити за њу, јер је престала реаговати на лијекове. 

- То је врло тешка одлука коју је њен брат морао донијети, било му је јако тешко одлучити о животу његове сестре - рекао је породични пријатељ након што је глумичин брат Езеqуиел Луна дао одобрење љекарима да је скину с респиратора. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана