Глумица постидјела Бреда Пита и насмијала публику до суза

ГС
Глумица постидјела Бреда Пита и насмијала публику до суза

Овогодишњу додјелу Оскара обиљежили су побједа филма “Nomadland” Клои Жао, историјски тренутак у категорији “најбољи редитељ” у којој су номиноване двије жене (Клои Жао и Емералд Фенел) али и - корејска глумица Ју Јунг Јон која је добила Оскара за најбољу споредну женску улогу.

Филм “Минари” Ли Ајзек Чанга као делимична аутобиографија редитеља и сценаристе прати срећу и несрећу корејске породице Јо по доласку у Арканзас. Борбу за боље сутра и срећнији живот додатно је улепшало присуство Ју Јунг Јон у улози комичне баке коју унук Дејвид стално опомиње речима: “Ти ниси права бака. Праве баке праве колаче. Ти се карташ и гледаш бокс”.

“Тако сам срећна што сам номинована. Нисам ни сањала да ћу бити номинована за Оскара. Људи ће бити јако срећни због мене ако побиједим, али веома је стресно”, рекла је Јон за медије када су је питали како се осећа као прва корејска глумица номинована за Оскара.

Јон која је рођена комичарка кад је синоћ добила Оскара на сцени је рекла:

“Господине Бред Пит, коначно. Драго ми је да сам вас упознала. Гдје сте били док смо снимали филм?”

Наиме, Пит је био продуцент филма “Минари”, али једна од главних глумица га није видјела на снимању.

“Не верујем у конкуренцију и такмичење. Како ја могу да побиједим Глен Клоуз. Сви номиновани смо побједници у филмовима у којима глумимо. Желим да се захвалим синовима због којих сам почела да радим. Видиш сине, мама није била ту, радила је и сад је добила Оскара”, рекла је на говорници Јон и насмејала публику.

Искрена Јон после награде САГ имала је симпатичан коментар на рачун великих филмских догађаја и да ништа не зна о додјели награде БАФТА, ни и Оскару.

“Не знам ништа о Оскару и БАФТИ. Толико сам дуго у овом послу и веома сам позната у својој земљи, али не интернационално. Немам појма шта се догађа. Немам појма шта ми се дешава. Тако да немој ништа да ме питате”, рекла је Јон, пренос Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана