Глумица открила најстроже чуване тајне из Холивуда и сајентологије

Агенције
Глумица открила најстроже чуване тајне из Холивуда и сајентологије

Лиа Ремини је напустила сајентологију прије двије године и сада је решила да открије њене мрачне тајне.

У сајентологији је била 30 година, а уз помоћ другарице, Џенифер Лопез, успијела је да изађе из овог зачараног религијског круга. Написала је књигу о овој религији, у којој се спомињу и Том Круз, Џон Траволта и многи други холивудски глумци.

"Знам да ћу бити на њиховој црној листи. Покушаће да ме униште", каже Лиа.

"Када одете, можете да одете тихо. Али ако сте иоле познати, црква на вас ставља "печат" и сматра вас лошом особом. Нико ми више неће говорити како треба да размишљам, нико ми неће говорити са ким смијем, а са ким не смијем да разговарам", каже она.

Њена цела породица, укључујући њену мајку, супруга Анђела Пагана и ћерку Софију, је у сајентологији.

"Нећу ћутати. Нисмо имали избора, и претрпјели смо тешке посљедице када смо изашли. Ако сте одмалена одгајани у тој религији, нисте лојални својој породици, већ вам је црква на првом мјесту. Нисам жељела да своју ћерку одгајам тако, да јој је црква све, и мајка, и отац. Да зависи од цркве."

Она је открила и да црква захтијева да њени чланови посвете најмање три и по сата сваког дана, седам дана у недјељи, па је имала врло мало времена за своју породицу.

У својој књизи разоткриће и најславније припаднике сајентологије, укључујучи и Тома Круза, Џона Трраволту и Кирсти Ели, која са њом сада одбија да разговара.

Она је иначе годинама покушавала да открије шта се догодило са женом шефа сајентолошке цркве Дејвида Мискевиџа, Шели Мискевиџ, коју нико није видио још од 2006. године. Лиа је полицији пријавила њен нестанак, али су јој они поручили да немају основа за истрагу. Она се због тога сукобила и са Мискевиџом на вјенчању Тома Круза и Кејти Холмс у Италији, а када се вратила у САД, нашла се на мети контроле цркве, месецима је ишла на испитивања и "модификације понашања" у сајентолошком центру у Клирвотеру на Флориди. То је трајало све док Лиа није пристала да одустане од пријаве. Осим што су испитивања била брутална, Лиа тврди да је морала да плати 300 хиљада долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана