Глумица Лори Лафлин и њен супруг, модни дизајнер Масимо Ђанули, иду у затвор

Aгенције
Глумица Лори Лафлин и њен супруг, модни дизајнер Масимо Ђанули, иду у затвор

ЛОС АНЂЕЛЕС – Славна глумица Лори Лафлин и њен супруг, модни дизајнер Масимо Ђанули, иду у затвор, она на два, а он на пет мјесеци због давања мита колеџу на који иду њихове ћерке.

Они су осуђени због учествовања у програму који је богатим родитељима омогућио да давањем мита и варањем омогуће својој дјеци сигуран упис на престижне универзитете у САД.

Звијезда серије "Пуна кућа" и њен супруг изгубили су битку на суду након што су оптужени да су Сингеровој заклади платили велику суму новца како би она представила њихове кћерке као веслачице и укључила их у тим на Универзитету Јужне Калифорније.

Супружници су мјесецима негирали умијешаност у случај, али су почетком овог љета ипак промијенили своје исказе и прихватили споразумни договор о признању кривице.

Глумица је у петак саслушана након свог супруга и климала је главом пред судијом Натанијелом Гортоном, а онда је у једном тренутку заплакала и изјавила да јој је веома жао због свега.

- Вољела бих да могу вратити вријеме и учинити неке ствари другачије, али могу само преузети одговорност и кренути напријед. Имам велику вјеру у Бога, вјерујем у искупљење и учиниту све у својој моћи да се искупим - изјавила је глумица пред судом, пише Би-Би-Си.

Осим што морају у затвор, Лори и Масимо мораће платити и велику новчану казну од 350.000 долара.

Пар је у почетку тврдио да нису криви и да су давали тај новац у хуманитарне сврхе, међутим на крају су обоје признали кривицу.

Они су били међу десецима осталих родитеља који су плаћали мито колеџу. Ту је и звијезда "Очајних домаћица" Фелисити Хафман која је била осуђена на двије седмице затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана