Глумац ухапшен и оптужен: Има бомбу у торби

Агенција
Глумац ухапшен и оптужен: Има бомбу у торби

Амерички глумац Ти Џеј Милер ухапшен је и оптужен због лажне дојаве након што је пријавио жену са којом је путовао истим возом да крије бомбу у свом пртљагу.

Милер је, наиме, претходно имао вербални сукоб са њом током пута од Вашингтона до Њујорка. Како преносе амерички медији, инцидент се догодио 18. марта.


Милер је из воза позвао број телефона полиције 911, пријавивши да једна жена смеђе косе, са марамом на глави, "има бомбу у својој торби". На узвратни позив полицајца, он је рекао да та жена стално "копа по торби и изгледа жели да напусти воз, а пртљаг остави".

Милер је одречно одговорио на питање полицајца да ли можда пати од неке менталне болести и додао: "Ово је први пут да сам обавио овакав позив, забринут сам за људе у возу, неко треба да провјери ту госпођу".

Како се на крају испоставило, Милер је полицији дао погрешан број воза, па је потпуно други воз заустављен у држави Конектикат, испражњен и претражен, што је довело до великих кашњења. Никаква бомба није нађена.

У међувремену, Милер је својим возом редовно путовао за Њујорк. Према документима које је објавио ФБИ, полиција је сачекала Милера у Њујорку и пијаног га извукла из воза. Један радник у возу изјавио је да је он попио двије чаше вина и двије чаше вискија са содом.

Други радник је навео да је Милер "размијењивао простаклуке" са једном женом у вагону прве класе и додао да није тачна тврдња о њеном сумњивом понашању. Поменута жена је изјавила полицији да је са Милером имала препирку, додавши да је он био гласан и ратоборан у возу, као и да је коментарисао њену фризуру.

Милерова пријава довела је до значајних вишесатних кашњења, као и до повишене приправности у неколико безбједносних агенција у државама Њујорк и Конектикат. ФБИ је налог за његово хапшење обезбједио тек у понедељак, када је Милер слетио на њујоршки аеродром "Ла Гвардија".

Глумац је ослобођен уз кауцију од 100.000 долара након што се раније данас појавио пред федералним судом у Њу Хејвену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана